Jag sätter pengarna där munnen är, Atlas Copco alltså...

Ja, det är kanske inte klockrent med en direkt översättning för det engelska uttrycket "put your money where your mouth is", jag kunde kört på leva som jag lär men det är inte lika fräsigt.

Historiskt så är augusti och september inga bra börsmånader, faktiskt så är de sämst på hela året och nu när halva augusti passerat har börsen backat knappt 2%. Om historien upprepas kommer börsen backa ytterligare de närmsta 6 veckorna.

Med detta sagt menar jag på att det finns en klar möjlighet att Atlas Copco b någon gång under denna perioden kan komma att handlas för 200 kronor. Nu i fredags stängde den på 207,2 kronor och det är ju inte allt för avlägset de där 200 kronorna jag suktar efter. Det ger en direktavkastning om 3,25% på en antagen utdelning om 6,5 kronor för 2015. Detta skulle motsvara en utdelningstillväxt om 8,33% vilket är riktigt nice. På en antagen vinst om 12 kronor är det en utdelningsandel om ca 54% vilket är starkt! De har delat upp utdelningen på två tillfällen och andra delen för 2014 betalas ut 4/11 i år. X-date är 29/10.

Atlas är ett fantastiskt bolag som aldrig sänkt utdelningen och de har mycket fina nyckeltal och god historik i övrigt. Jag gillar det och började köpa på mig i våras men hann inte så långt innan jag ville göra en del ändringar i portföljen vilket resulterade i att jag avyttrade mitt lilla innehav. Det här är ett bolag jag vill äga på mycket lång sikt och en entry på 200 kronor vore en trevlig start. Tuffa tider för gruvindustrin och råvaror generellt är negativt för Atlas men de har parerat det väl än så länge. Med en låg utdelningsandel om 54% är jag dock inte orolig för utdelningen.

Jag sätter pengarna där munnen är och lägger in köp på Atlas Copco b på 200 kronor.  Ett fint bolag och en pålitlig utdelare jag gärna vill äga. Nu lutar jag mig tillbaka och hoppas att mitt scenario slår in.

Läs mer om Atlas Copco hos Avanza.

2 kommentarer:

 1. Låter klokt, började själv köpa på 230 kr och vill öka även 2016. jag ligger back en selma, men Atlas är ett bolag jag gärna ligger back i. På sikt får jag ett fint snitt eftersom jag köper regelbundet. Gillar att dom delar upp utdelningen.

  Tror du får igenom den innan nästa utdelning.

  SvaraRadera
 2. Tjena,
  Jag instämmer. Tycker också om att de delat upp utdelningen, det är bäst för bolaget och helt ok för mig. Jag hoppas jag får igenom min köporder på 200 kr och att den backar ännu mer =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Bygger på min stadiga grund

Jag gillar investmentbolag och jag gillar breda investeringar som sprider risken. Den här typen av investering ser jag som en stadig grun...