Köp ETF courtagefritt. Månadsspar hos Nordnet

Nordnet erbjuder sina kunder att månadsspara i utvalda ETFer courtagefritt. Haken om man kan kalla det så är att man vid försäljning betalar normalt courtage. Lägsta månadsspar för erbjudandet är 500 kr. Ett riktigt fint erbjudande som ger tillgång till väldigt många fina placeringsalternativ som annars krävt betydligt större investering än 500 kr för att inte courtaget skall äta upp för stor del av kakan.

Erbjudandet gäller 60 st utvalda ETF:er från några olika kapitalförvaltare. Jag gillar iShares och det finns några alternativ från dem som ingår i erbjudandet. Det är giganten Blackrock som står bakom iShares. De är världens största kapitalförvaltare samt störst inom ETF:er.

Jag har inte riktigt förstått exakt vilka ETF:er man kan välja. Jag är inte van att spana på den här typen av värdepapper hos Nordnet. Jag är kund hos dem men har sedan en tid gjort alla köp hos Avanza. Oavsett lär man kunna hitta några man gillar bland 60 st.
Det här erbjudandet är klart lockande och jag planerar titta närmre på det i dagarna för att se om jag hittar några fina ETF:er jag  gillar. Jag hoppas att DGRO, iShares Core Dividend Growth ingår i erbjudandet.

Tänk på att utdelningar från utländska ETF:er belastas med källskatt även i en KF eller ett ISK. Äga utländskt i KF eller ISK? Läs mer i mitt blogginlägg på ämnet: http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

Länk till erbjudandet om courtagefria köp hos Nordnet: https://www.nordnet.se/kampanjer/etf-manadsspara.html?cmpi=etf-banner-forstasidan2

Utan att ha fördjupat mig i  vilka ETF:er som är tillgängliga vill jag påstå att det här är ett riktigt bra erbjudande!


5 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för intressanta inlägg. Tänkte kolla ifall du har hittat några av Nordnets "courtagefria" etf:er som är av intresse? Försökte hitta de som du skrivit om men verkar inte som att de fanns. Några andra som du anser köpvärda i utdelningshänsyn?

  Tack för en bra blogg.

  SvaraRadera
 2. Hej Simon,
  Jag önskar jag hade ett roligt svar åt dig men jag har dessvärre inte det.

  När jag noterade att inga av de ETF:erna jag följer fanns med i erbjudandet hos Nordnet så kollade jag ej mer. Det finns säkerligen godbitar men jag har inte kollat mer på det.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Tjena! Jag tror inte det dras källskatt på tyskhandlade etf;er. Så jag köpte dem i KF helt i onödan.

  SvaraRadera
 4. Tjena! Jag tror inte det dras källskatt på tyskhandlade etf;er. Så jag köpte dem i KF helt i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Roadstar,
   Oh då sprider jag ju helt fel info. Tack att du påpekar och sorry om jag sagt fel till just dig. Jag skall verifiera uppgiften och skriva om det.

   Mvh petrusko

   Radera

Små försäljningar

  Härom dagen köpte jag ett nytt innehav till portföljen i form av Blackrock inc och jag slog till på hygglig size i ett slag. Bolaget väge...