Fondsnack med petrusko - Fondpodden avsnitt 12



I veckans avsnitt av Fondpodden snackar jag diverse fondnyheter. Hur agerade fondspararna i oktober, nyheter i Vietnam, robotspar, hedgefonder. Ja lite av varje.

Placeringsguiden sponsrar avsnittet med ett specialerbjudande om 6 nummer för 199 kronor. Normalpriset är 534 kronor. Kolla in erbjudandet i länken: www.privataaffarer.se/fondpodden


6 kommentarer:

  1. Skippade krogen i helgen så jag beställer detta i stället. Tack för infon. Ska bli spännande läsning :)

    Kronan till Miljonen - för varje krona är början på en ny miljon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena KTM,
      Ja det var en bra trade off. =)

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Tjena petrusko gillade att du körde lite lyssnar frågor . Så här kommer en från mig. När tror du att man kan köpa amerikanska ETFer på Avanza , Nordnet igen? . Har inte gått att köpa dom under drygt ett år. Villket man kan tycka inte borde ha varit tanken med dom nya EU derektiven.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Rodriguez,
      Det är beklagligt utfallet av den där EU-regeln. De tar bort superbilliga bra ETFer men certifikat och all möjlig annan skit som folk verkligen inte förstår, det är kvar.

      Jag tror inte någon av betydelse för talan emot det här då europeiska fondbolag, banker osv tjänar mer på att sälja vanliga fonder och produkter. EU kan mycket möjligt ha en syn som sådan att mer avgifter, skatter och arbetstillfällen förblir i Europa genom att blocka det här.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej Petrusko.
    Vad tror du om fonden Swedbank Robur ny teknik? Tänker främst på att de kommer att byta förvaltare under hösten. Hur tycker du man ska tänka när det blir nya förvaltare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Titus,
      Det är förvaltarna som har presterat bra och nu lämnar de fonden. Om de har haft tur och bra tajming det får framtiden utvisa men nu lämnar de och någon helt annan skall fylla deras skor.

      Det är inte samma sak och jag ser ingen anledning för någon att tro det.

      Mvh petrusko

      Radera

Cibus Q1 rapport 2024

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag släppte fastighetsbolaget Cibus sin rapport för det första kvartalet 2024. Verksa...