Jag köpte mer Xact Högutdelande


Börsen har varit på dåligt humör de senaste veckorna och idag är inget undantag med en nedgång för OMXS30 om -1,2 procent i skrivande stund. Ingenting har förändrats över en natt i bolagen utan de handlas helt enkelt till ett bättre pris nu än för 2 veckor sedan. Jag investerar på mycket lång sikt och köper regelbundet mer. Att försöka tajma genom att köpa på exceptionella tillfällen och sälja på de mest fantastiska topparna det försöker jag mig inte på då statistik visar tydligt att man inte lyckas med det i långa loppet.
Däremot kan det bli att jag passar på och gör ett extra köp när det backar. Inte för att jag tror det är det bästa köptillfället utan för att det helt enkelt blev lite billigare mot dagen/veckan/köptillfället innan. Det kan bli än billigare nästa dag och men i det långa loppet stiger börsen och bra bolag.

Idag köpte jag lite fler Xact Högutdelande som är en börshandlad indexfond med inriktning på nordiska bolag med bra utdelning. Den har backat likt det mesta och jag håvade in ett gäng strax under 110 kronor. Utdelningen var 5 kronor i våras och de siktar på att dela ut kring 4 procent av substansen i fonden årligen.

Lyssna på Fondpodden med Xact Högutdelande.

Länk till Xact Högutdelande hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

8 kommentarer:

  1. Kan man verkligen kalla denna fonden för högutdelande? Kan man anse 4% vara en högutdelare? Tyckte jag hörde i nån börspodd att 4% snarare är snittet av utdelningar på Stockholmsbörsen?

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Jag har som strategi detta året att köpa Xact för alla utdelningar som trillar in. Man tvingas ju då till att vara konsekvent och köpa hela tiden och får på så sätt förjoppningsvis ett bra GAV.

    Mickemiljonär

    SvaraRadera
  3. Hej petrusko

    Äger också denna fond och gillar upplägget skarpt.
    Vet du om det finns några liknade utdelande ETF:er för europeiska bolag samt USA? Ser gärna utdelningsfrekvens högre än 1 gång/år..
    Tycker Avanzas utbud är minst sagt skralt

    Tack för en inspirerande blogg
    Med vänlig hälsning
    ThomasGbg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Thomas,
      Avanzas utbud är pinsamt dåligt på den fronten. Nordnet har en hel del. Där kan man bla köpa iShares och Vanguards europeiska utbud. Detkan du läsa om på respektive svensk sajt, ishares. Se och vanguard.se. Klicka fram ETFer på de sajterna så finner du bra info om dem.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Det finns absolut ETFer för europeiska och amerikanska bolag. Tex finns det en ETF med ticker VHYL som investerar i högutdelande fina bolag från hela världen. Det är en ETF från Vanguard.

      Radera
  4. Hej Petrusko!

    Jag är intresserad av att köpa XACT Högutselande men är det mest fördelaktigt att köpa i en KF?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Nej man har ingen anledning att ha den i KF framför något annat. Den har sitt skattemässiga säte här i Sverige och om man har den i en KF eller ett ISK så dras det ingen skatt på utdelningen.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Hej Petrusko!
    Är det några courtageavgifter för denna ETF?

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...