onsdag, september 19, 2018

Realty Income höjer utdelningen igen


Det amerikanska fastighetsbolaget som trademarkat sin slogan "The monthly dividend company" höjer utdelningen igen. Höjningen kan se löjligt liten ut men i ett bredare perspektiv ser det desto maffigare ut. Bolaget betalar utdelning varje månad och höjer den flera gånger per år. Ibland är höjningarna pyttesmå och ibland lite större än så. Totalt sett har den årliga utdelningstillväxten varit 4,6 procent sedan börsnoteringen 1994. En imponerande historik. Många, många år av höjningar och direktavkastningen är dessutom ganska god. Om 1-2 år hör de till skaran bolag som kan kalla sig för S&P500 Dividend Aristocrats vilket är bolagen i indexet S&P500 som höjt sin utdelning varje år i minst 25 år.

Från tidigare $0,22 höjdes utdelningen nu till $0,2205 per månad och i årstakt landar det på $2,646 vilket på en aktiekurs om $57,51 ger en direktavkastning på 4,6 procent.

Som jag brukar nämna så har bolaget en mycket stark och smart strategi där de cherry-pickar sina hyresgäster utefter stark finansiell ställning samt en verksamhet som ej är hotad av butiksdöden/E-handeln. Vanliga hyresgäster är Circle K, Gym, Bio, Fed Ex mfl.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

11 kommentarer:

 1. Månadssparar i Realty income och J&J och dom är mina favoriter men kikar även på att ta in konglomeratet 3M Company som äger Scotch och post it lappar vad tror du om dom? Göran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Göran,
   Det låter som ett sunt månadsspar. 3M är ett bra bolag och jag gillar deras verksamhet. De har en mycket stark marknadsposition i många av de olika områden de verkar inom. Jag tror att 3M har framtiden för sig.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Realty income är ett spännande bolag måste jag säga, desto mer jag läser & ser om dom desto mer vill man ha dom, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Det är ett bra sätt att bekanta sig med bolag, att följa dem en god tid innan man investerar.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Bör man spara i en KF eller ISK om man har utländska aktier som Realty Income t.ex. och varför? Grym blogg Petrusko och en stark början på fondpodden
  !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och feedback. Utländska aktier med utdelning är i de allra flesta fall bäst i en kapitalförsäkring. I vissa fall kan det bli ok i en ISK men det är väldigt snåriga regler med många ifs and buts.

   länk till ett inlägg med mer info samt fördjupning: http://petrusko.blogspot.com/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

   Mvh petrusko

   Radera
 4. General Mills tappade 7.58 procent igår. Hur ser du på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag har spanat på det och det är lugna gatan. Omsättningen var lite lägre och det såg ut att bli lite sämre försäljning än väntat i närtid. På börsen kan det ibland bli så här, jättestora rörelser som kan få en att misstänka att jordens undergång står för dörren.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej, Jag valde mellan STOR och O. Fastnade för STOR då jag bedömde att tillväxtpotentialen var bättre. De höjde också sin utdelning nyligen. Vad tror du om STOR? Man kan givetvis ha båda, men jag funderar på någon europeisk REIT, känner du till någon bra? (Har redan CAST).

  Med vänlig hälsning

  Kris

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Kris,
   Tack för din kommentar. Jag gillar STOR och tror den är bra den med. Beträffande europeisk REIT så tittar jag inte på några sådana bolag noterade i Europa men det finns ju flera i NordAmerika med geografisk spridning i fastighetsbeståndet. WPC och Brookfield Property Partners tex.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tjena,
  98 höjningar nu..,
  Undra hur stor den 100:e blir?😀

  MickeMiljonär

  SvaraRadera