onsdag, september 19, 2018

Hitta bra bolag via inspiration från duktiga förvaltare

Genom att regelbundet hålla koll på vad duktiga förvaltare gör kan du som stockpicker få inspiration. I en artikel från förvaltarna av Didner & Gerge US Small & Microcap upptäckte jag Douglas Dynamics som höjt sin utdelning varje år sedan noteringen 2010. Jag tittade snabbt på bolaget och fann den goda utdelningshistoriken samt en stark historik generellt sett.

Läs artikeln från förvaltarna: https://www.movestic.se/mediarum/nyhetsartiklar-publik/gaestkroenika-vad-har-investeringar-i-foerskolor-och-snoeplogar-gemensamt/

Checka in Douglas Dynamics hemsida: https://www.douglasdynamics.com/

Jag följer en rad olika förvaltare för att få inspiration. Flera av dem ger ut ett månadsbrev som jag läser noga. Carnegie är i framkant tycker jag när det gäller månadsbreven. De är lite köttigare och känns genuina från respektive förvaltare.
Didner & Gerges månadsbrev följer jag också men de är lite fattigare på innehåll och mer av en ytterst kort briefing.

I tillägg till månadsrapporter kan man följa många förvaltare på annat sätt. Tex via EFN Börslunch eller artiklar som den jag nämner ovan. Hur hittar man dessa då? Man kan regelbundet googla och så kan man följa fondbolagen och ibland även förvaltarna på twitter. Där lägger de ut intervjuer, artiklar osv som de är med i.

2 kommentarer:

 1. Håller med fullständigt! Brukar själv följa diverse mail av fondbolag och dylikt för snabba upp lite info.

  Spännande med Douglas Dynamics, måste ses över! :)

  SvaraRadera
 2. Mycket bra tips att följa fondförvaltare! Har gjort det själv under en tid och man får verkligen insperation.
  Jag måste även passa på att tacka för riktigt fina insatser i Fondpodden! En fröjd att lyssna varje gång, samt ett att jag plockade upp tips på bolag när du intervjude Didner & Gerge. Tack för det!
  Har det för egen del blivit något inköp i Douglas Dynamics ännu?

  Kika gärna in vår blogg vid tillfälle!
  https://yieldinarerna.blogspot.com/

  Mvh Mr O

  SvaraRadera