tisdag, augusti 07, 2018

En halv dag i petruskos liv


Kring 7-tiden får jag inte sova längre. Då är barnen så ivriga att väcka mig och prata med mig att de inte kan hålla sig längre. De har varit upp med mamma petrusko en stund redan. Minsta barnet petrusko väcker mig genom att ge mig en kall dricka. Gulligt men inte vad jag tänkt mig till frukost.
Jag startar micron med en skål havregrynsgröt och går en promenad med hunden medan gröten tillagas. Två ägg, en skål gröt och ett stort glas vatten blir det till frukost.
Vi gör oss i ordning och går och lämnar barnen på förskolan.

Hemma igen tar jag en kopp kaffe och kollar börsen. Jag svarar på kommentarer på bloggen och publicerar en artikel på Tradingportalen. Denna veckan skrev jag om en månadsutdelare med fet direktavkastning. Länk till artikeln.
Jag har tagit på mig mer jobb nu inför hösten och jag har en del mail att svara på och att skriva. När jag är klar med det sätter jag mig i min mjuka fåtölj och läser en bok; Hjärnstark av Anders Hansen. Jag är kring 70 sidor in i boken och den har börjat riktigt bra.
Klockan närmar sig 10 och jag ger mig ut på en löptur om 30 minuter. Nyduschad och go åker jag till mitt favvosushi och äter en rejäl laddning ris och fisk. Laddar in ordentligt med energi och näringsämnen inför eftermiddagens träningspass.

Jag går in på H&M när jag ändå går förbi och det läckra sortimentet strumpor på herravdelningen fångar mitt intresse. Det blev inget köp idag men lite sugen vart jag allt på de gula med falukorvar på. Efter det bär det av till Willys där jag handlar för 1300 spänn vilket räcker till mat osv för några dagar. Det är lätt att skylla på barnen att de äter dricker och använder blöjor men jag är inte dålig själv med att äta och trycka i mig saker från affären. Matbudgeten är 7200 kronor per månad men vi spränger den nästan varje månad.

Åter hemma tittar jag snabbt till börsen och mailen igen. Nu blir det promenad med hunden och sedan skall jag gå till gymmet. På vägen dit skall jag lyssna på Börspodden innan jag tränar biceps. Med magen full av avokado och fisk räknar jag kallt med att det blir ett fantastiskt träningspass.

Somliga kan tycka att det här var ett ointressant inlägg men flera har faktiskt bett mig skriva om hur min dag ser ut. Så här hart ni den eller en halva åtminstone =) Ha det gott hörrni

31 kommentarer:

 1. Kul inlägg, skriv om en heldag nästa gång =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Tack för din kommentar. Ja men så får det nog bli. Eller andra halvan av en dag =)

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Låter inte så illa alls. Tack för att du delar med dig.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Egon,
   Tack för att du kommenterar =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Biceps? Det är inte discofredag i dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Här är det bicepsdag flera dagar i veckan =)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tycker mest synd om hunden. 2,5 minuters promenad på morgonen.....;-)
  Sockarna skulle du slagit till på, dels coola, dels behöver H&M all hjälp de kan få!
  Hälsningar, T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mr T,
   Haha, ja eller hur. Njae, det blev allt längre promenad. Jag är sådär hopplöst effektiv att jag kör gröten i mikron 2,5 minuter och sedan får den svalna 10 min eller något så när jag kommer tillbaka kan äta den i ett nafs. Lagom ät-temperatur.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Fantastiskt bra inlägg! Roligt. Minns när jag skrev en heldag då jag firade en halvmiljon i portföljen :)
  https://www.kronantillmiljonen.se/livet-i-ovrigt/50-festen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Tack för att du kommenterar och kul att du ger tummen upp =)

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Gött! Även om jag måste säga att sushin ser lite medioker ut =) Bra att ha en matbudget och skönt att höra att ni inte snålar så värst. Käka nudlar och burkmat kan man göra när man är ensam, men med barn ska man njuta och ha det bra! // Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jonas,
   Tack för din kommentar. Nä jag är inte en snålbloggare. Inte för att jag tycker det är galet utan för att det inte är min grej. =)

   Mvh petrusko

   Radera
 7. länken till Tradingportalen fungerar ej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för att du gör oss uppmärksamma på det. Det var et tillfälligt fel tidigare men nu mår systemet bättre igen.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Haha tack för denna sammanställning av det dagliga livet. Förstår att du inte sällar dig till superspararna då utemat och en matbudget på över 7000 kr hade fått vem som helst att få skrämselhicka :=)

  Något som är slående med din och andras liknande vardagsbeskrivningar är att de är just så... vardagliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Snålgrisen,
   Tack för din kommentar. Japp jag är helt vanligt folk =)

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Läser gärna aktiebloggar,men stör mig på alla dessa snåljåpar som bara ser som utmaning att göra av med så lite pengar som möjligt.Förstår inte hur livet kan vara värt något om man bara äater makaroner och dylikt.Dessa personer verkar inte finna njutning i god mat,nöjen,resor mm. utan blir lyckligast om dom sparat 15kr/dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena anonym,
   Tack för din kommentar. Nä det är inte min grej det där men jag respekterar dem som är sådana där snålbloggare. Alla är vi olika =)

   Mvh petrusko

   Radera
 10. Tyckte det var intressant inlägg, alltid roligt att höra hur andra spenderar sin vardag. Länken till artikeln verkar fortfarande inte funka.

  Mvh,
  Utdelningsstudenten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utdelningsstudenten,
   TAck för din kommentar. Kul att du gillade inlägget. Ja det verkar vara lite Hawaii på servern hos Tradingportalen, jag har skickat vidare till dem så de får snickra på det =)

   Mvh petrusko

   Radera
 11. 7000 kr i matbudget för hela familjen är inte mycket, antar att ni handlar mycket billigt utländskt kött/kyckling/pålägg o.s.v.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym,
   Nej det är uppenbarligen inte tillräckligt mycket eftersom vi alltid landar på betydligt mer. Vi håller oss till svenska varor som kött osv.

   Mvh petrusko

   Radera
 12. 7 lax i månaden på mat? hur många är ni i er familj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Vi är 5 personer i familjen.

   Mvh petrusko

   Radera
 13. Hej, och tack för intressant inlägg. Hur gör ni med förskolan? Får ni ha barnen där hela dagarna trots att du är ledig/fri?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Per,
   Numera är mitt jobb att podda, skriva artiklar mm.

   Mvh petrusko

   Radera
 14. Hej och tack för bra och inspirerande läsning. Tradingportalen verkar ligga nere, som jag tror du skrev i ett senare inlägg. Tänkte höra vilken månadsutdelare du länkade till i det här inlägget?

  Mvh
  Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Björn,
   Ja de kämpar för fullt med byte av server. Bolaget jag skrev om har ticker GOOD, Gladstone Commercial Corporation.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ok, tack för svar.

   Mvh
   Björn

   Radera