fredag, maj 11, 2018

NCC bygger 172 hyreslägenheter

Foto: White Arkitekter

NCC bygger 172 stycken hyreslägenheter i Tensta och beställare är Svenska Bostäder. NCC är en av fyra entreprenörer och ordervärdet uppgår till 250 miljoner kronor. Första spadtaget tas i juni 2018 och inflyttning beräknas ske 2021.

Så här skriver NCC:
"De 172 hyreslägenheterna byggs i sju punkthus med en gemensam gård mellan husen. Tre hus blir sex våningar höga och fyra hus blir sex våningar med en souterrängvåning. Kvarteret ligger bredvid en konstgräsplan och en basketplan och Tensta centrum med t-bana ligger på fem minuters promenadavstånd.

– Genom att NCC har fått vara med i tidigt skede kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader. I närområdet samarbetar vi idag med Stockholmshem och Familjebostäder kring bostadsrenoveringar och ett nytt polishus, nu ser vi fram emot att få vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av staden och tillsammans med Svenska Bostäder bidra till fler hyreslägenheter, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Det är Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder som i ett gemensamt initiativ gjort upphandlingen med mål att öka byggtakten och möta det stora behovet av fler hyresrätter i Stockholm. Stockholmshusen har tagits fram i samarbete med de upphandlade entreprenörerna. Projektet kännetecknas av att i hög takt och med god kvalitet samt miljöfokus skapa tusentals nya hyresrätter, till en lägre kostnad än annan nyproduktion."

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar