onsdag, mars 21, 2018

General Mills backar på rapport


Idag rapporterade General Mills för sitt tredje kvartal och rapporten kom in ungefär som väntat. Däremot pratar man om stigande råvaru och fraktkostnader och sänker guidningen för helåret till en vinst per aktie som är 0 - 1 procent upp mot 2017. Det är en sänkning av guidningen från tidigare 3 - 4 procent ökning.

Beskedet togs inte emot väl på aktiemarknaden där General Mills just nu är ned 9,5 procent.

Länk till General Mills hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

5 kommentarer:

 1. Hej. Det var ju mindre bra. Jag tror dock på dem långsiktigt och ser dippen som en bra möjlighet att köpa mer. vad tror du själv om det?
  Mvh Philip

  SvaraRadera
 2. 2017 var inte ditt år och det verkar inte vara 2018 heller. Hoppas att det vänder snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Nermin,
   Tack för din kommentar. Hur menar du? Avkastningsmässigt för min portfölj var 2017 bra och 2018 tuffar på helt okej. Den här nedgången i ett litet innehav är ingenting. Jag har en diversifierad portfölj men är tung i Castellum och Axfood så de påverkar desto mer om de skulle gå dåligt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tjena,
   Planerar du fler köp nu i dippen eller avvaktar du?

   Radera
 3. Enligt mig är du en duktig aktiebloggare och därför antar jag att du ska kunna prestera bättre än genomsnittet. Jag gillar din portfölj(själv köpt en del av dina bolag). Om jag ska vara lite kritisk då är det preferensaktie och att du är tung i fastighetsbranchen. Det är lite för mycket risk för min del. Lycka till med allt och fortsätt inspiriera med aktieägandet.

  SvaraRadera