lördag, februari 10, 2018

Låt ingen trampa på dina drömmar - Det går aldrig


Som barn drömde du och fantiserade om fantastiska saker och nu har du växt upp. Förmodligen har en del fantasier tonats ned och försvunnit, du har blivit mer realistisk kring vissa saker. Medan du inte drömmer om troll och magiska svampar finns där ändå drömmar. Dina drömmar ser annorlunda ut nu och flera av dem är såpass realistiska att de går att genomföra.

Du vill bli surfare, professionell gäjmer, klättra ett högt berg, leva på utdelningar..

Satsa på dina drömmar ty du får inte det du drömmer om utan du får det du kämpar för. Om du vill bestiga ett högt berg måste du träna hårt och lära dig viktiga saker för uppgiften. Bara du kan styra om du blir den där bergsklättraren eller inte. Kör hårt och vet du: Om det skiter sig så är det så att vi bor i ett land med ett makalöst bra skyddsnät. Du kommer aldrig behöva bo i en gränd. Staten tar hand om dig, ger dig tak över huvudet och mat för dagen. Det där är högst praktiska och basala saker men kanske kan de vara ett stöd för vissa att våga satsa. En annan sak som kan hjälpa till att våga satsa är att det aldrig är för sent att skola om sig eller skaffa en utbildning. I Sverige kan man få studiebidrag fram till man är kring 55 år gammal så när du klättrat färdigt bland bergen kan du utbilda dig till något nice.

Jag hör folk fnysa åt ungdomar som vill satsa på att bli Youtuber eller e-sportproffs. Äh, låt dem satsa tänker jag. Vad skall hända liksom? Går det vägen är det ju tipp topp och om inte så har de haft kul medan de satsat och kan när som helst göra något annat.

Kanske ser din livssituation helt annorlunda ut mot mina exempel här ovan. Du kanske är 50 år och drömmer om att gå i pension lite tidigare. Om du fortsätter att bara drömma så kommer det förbli en dröm medan om du satsar på att förverkliga den så kommer du att lyckas. Då kanske det snarare handlar om du skall sluta 1 eller 5 år tidigare.

Låt ingen annan säga till dig att det inte går. Kämpa för det du vill ha.

6 kommentarer:

 1. Underbara reflektioner P.

  Med vänlig hälsning,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
 2. Så sant. Kämpa för det du vill. Många som bara går runt och gnäller och bromsar och säger att det där går aldrig 😃

  SvaraRadera
 3. Precis det jag behövde läsa just nu. Tack du. 😊

  SvaraRadera
 4. Helt rätt!
  Våga leva drömmen! Skiter det sig så får man vara glad att vi lever i Sverige och vi kommer faktiskt klara oss rätt bra ändå. Kämpa för det du vill. Om du inte försöker så är det klart att det inte kommer gå.

  Härlig reflektion Petrusko! Tack!

  SvaraRadera
 5. Helt rätt, man ska försöka realisera sina drömmar. Men det där med: "Du kommer aldrig behöva bo i en gränd. Staten tar hand om dig, ger dig tak över huvudet och mat för dagen?" Var fick du det ifrån? Det var länge sedan det samhällskontraktet upphörde. Idag förväntas vi enbart pröjsa maximalt med skatt och sedan håla käften när de missbrukar de pengarna.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 6. Är själv 57 i mars och min plan är att jag skall sluta jobba vid 62 års ålder.
  Har byggt en bombmatta som redan ger mig 8500/ månad dvs nästan det som många drömmer om på triss: 10000/ månad i 25 år.
  Jag har det redan och det livet ut...

  SvaraRadera