onsdag, januari 17, 2018

Skanska vinstvarnar. Bibehållen utdelning

Idag meddelar Skanska nedskrivningar och förändringar i sin organisation till följd av en strategisk översyn som påbörjades i höstas. Det är ett surt besked och man meddelar samtidigt att man föreslår en oförändrad utdelning om 8,25 kronor och att vinsten per aktie kommer bli kring 12 kronor.

Skanska kommer minska organisationen i vissa delar och man kommer lämna vissa områden helt. Läs hela pressmeddelandet i länken nedan.

https://group.skanska.com/sv/pressmeddelanden/215353/Skanska-presenterar-preliminart-helarsresultat-till-foljd-av-nedskrivningar-och-forslar-bibehallen-utdelning


5 kommentarer:

 1. Hallå Petrusko, ändrar detta din syn på bolaget? Öka, behåll, sälja?
  2 fullträffar på 2 dagar för mig, rapportperioden börjar sådär...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Nedskriivningar var inte helt oväntat men nu blev det ju en större sak än så med organisationsändringar osv. Bibehållen utdelning hade jag däremot inte "befarat" utan såg en liten höjning som minst.

   Nej jag har inte ändrat min syn på Skanska idag.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tråkigt minst sagt och jag tror inte vi sett det värsta än.

  SvaraRadera
 3. Hade ärligt talat inte förväntat mig särskilt mycket högre utdelning i år och tycker det är klokt att Skanska värnar om den långsiktiga vinsten och utdelningen. Om VPA landar på 12 kronor är det ändå helt OK inför framtiden.

  SvaraRadera
 4. 69% av Skanskas rörelseresultat (före EO-poster obs!) för 2017 kommer från bostads- och fastighetsutveckling, dvs det mesta av vinsten är projektvinster som normalt värderas väldigt lågt av börsen. Tycker ni verkligen det känns som ett stabilt bygge nu när lågkonjunkturen kommer allt närmare?

  SvaraRadera