Sälj på Länsförsäkringar Global Indexnära


Nu har jag tröttnat en gång för alla på Länsförsäkringar och sin sopiga klausul att de kan ta 2 procent av dina pengar när de känner för det. Sannolikt kommer de aldrig ta dina pengar men det finns ingen anledning att ge dem möjligheten när man lika gärna kan äga Swedbanks motsvarande fond som är precis lika bra men de har ingen klausul om att ta 2 procent av dina pengar.

Det här är sunkigt och jag sätter sälj på Länsförsäkringar Global Indexnära. Istället tar jag in Swedbank Robur Access Global.

Om du äger den här fonden från Länsförsäkringar kan du enkelt klicka på "Byt" hos din mäklare och byta över till Swedbank Robur Access Global som alltså är mycket bättre då den är likadan men inte har den där dåliga klausulen.

30 kommentarer:

  1. Tog de inte bort det i samband med dina tidigare inlägg i augusti? Har de varit så fula att de smygit in avgiften på nytt?
    Mvh Micke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Micke,
      Jo den försvann när jag gnällde på dem i augusti 2017 men nu är den åter och jag ser ingen anledning att krångla mer med Länsförsäkringar när jag kan få en likadan fond från Swedbank helt fri från fula klausuler.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Se på fan, Swedbank bättre än Länsförsäkringar på något? Grymt fult att smyga in det igen..blir byte såklart!

      /Andreas

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Jättebra att du skriver om detta. Jag och frun ska i början av januari fylla på våra ISK/KF. Nu blir det byte från LF Global till Swedbank Access Global.
    Med vänlig hälsning
    Max

    SvaraRadera
  4. Trodde att problemet löstes i höstas. Men tydligen inte. Jättebra att du tar upp detta. Även jag byter.
    Vänligen
    Mikael

    SvaraRadera
  5. Bra att du informerar.
    Jag bytte från LF Global Indexnära till Swedbank Access Global redan i maj 2017.
    Observera att 2% kan tas ut även för LF Sverige Indexnära, LF Europa Indexnära, LF USA Indexnära och LF Japan Indexnära.
    Vänlig Hälsning
    Lasse

    SvaraRadera
  6. Tackar för infon:-) genomfört bytet precis från LF Global till Swedbank Robur Access Global.
    Mvh
    Micke

    SvaraRadera
  7. Tack för upplysningen.
    Jag byter jag också.

    SvaraRadera
  8. Bytte i höstas 2017 när du tog upp det. Swedbank hade en lägre årlig avgift också när jag kollade sist.

    SvaraRadera
  9. Tack för att du uppmärksammade detta, helt otroligt att de ska fula sig på detta sätt, jag bytte direkt med nu, att de ska vara så giriga alltså...
    Mvh Stefan A.

    SvaraRadera
  10. alright.. dags att sälja skiten nu

    SvaraRadera
  11. Tack för tipset. Det blev en flytt direkt.

    SvaraRadera
  12. Tack för info, byter

    SvaraRadera
  13. Byter. Både privat och det som går via företagets privatspar. Även barnens månadsspar. Trodde LF var legit och att de skärpt sig. Trodde de inte ngn skulle märka?

    SvaraRadera
  14. Samma här ska byta till Swedbank Access Global. Den blir billigare totalt med avgifter 0.25%. Medan LF Global index kostar 0.35% totalt. Mvh.jacke77

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har totalkostnaden för LF Global Indexnära ändrats till 0,22%

      Radera
  15. Ännu inte uppdaterad NAV för dagen. Ytterligare en anledning att byta. Irriterande med fonder som inte är konsekventa i tid och snabba med att uppdatera NAV.

    /Robert

    SvaraRadera
  16. Jag gjorde det precis. När det är många som vill lämna och det blir trångt vid dörren. Då känns det inte bra att LF får ta 2% bara så där. Kommer dock behålla mina LF tillväxtmarknad då de inte har den klausulen.

    SvaraRadera
  17. Tack för upplysningen petrusko. Riktigt uselt av Länsförsäkringar att åter införa detta efter dina klagomål tidigare. Valde själv att sälja av deras fond. Nu är pengarna placerade i Avanza Zero istället :-) Min förhoppning är att svenska börsen ska kunna prestera som en globalfond på sikt. Med Avanza Zero slipper man ju också förvaltningsavgiften och det är ett plus i kanten.

    Tack för en bra blogg och god fortsättning på dig :-)

    Mvh Slimis

    SvaraRadera
  18. Länsförsäkringar påstår själva att avgiften för Länsförsäkringar Global Indexnära just nu redovisas felaktigt hos Avanza och man arbetar för att lösa det hela. Källa: lansforsakringar.se
    "Just nu redovisas för höga avgifter för ett flertal av Länsförsäkringars fonder på Avanzas hemsida. Det är ett fel som upptäcktes 5/1-2018 och vi jobbar tillsammans på att lösa problemet. Se Länsförsäkringars egen sajt för korrekta uppgifter om våra fonder."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uppgiften om eventuell uttagsavgift på 2% står i Länsförsäkringars eget fondfaktablad (pdf), som fortfarande är länkat från Avanza men som ligger på en tredjeparts webbplats. Pdf-en är daterad i slutet av augusti 2017.

      Radera
    2. Jag kollade precis på LF:s hemsida, och 2%-klausulen är kvar på alla deras fonder med ordet "indexnära" i titeln, utom tillväxmarknadsfonden.

      Opålitliga och oprofessionella är de. Bye, bye!

      Newman

      Radera
  19. Helt fel, jag har min tjänstepension på just LF Bank och har samtliga 0.2 % fonder vilket ger bra spridning och riskhantering dessutom är jag en helnöjd helkund med dess fördelar!

    SvaraRadera
  20. Tack för du uppmärksammar detta. Försäljning på länsförsäkringar givetvis och jag tar med in Swedbank Robur Access.

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  23. Anledningen till 2%:

    "Skälet till att denna möjlighet finns vid försäljning är att kunna skydda fonden vid stora uttag från institutioner i syfte att kunna realisera tillgångarna under ordnade former. En avgift skulle då kunna införas under en begränsad tid."

    https://rikatillsammans.se/avgiften-lansforsakringar-global-indexnara/

    SvaraRadera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...