fredag, januari 19, 2018

EPR Properties höjer utdelningen 6 procent


EPR Properties har höjt sin utdelning i flera år med en genomsnittlig ökning om 7 procent. Nu meddelar bolaget en höjning av kommande utdelningen i februari vilket blir bolagets åttonde år i följd av utdelningshöjning.

Den nya månadsutdelningen är $0,36 vilket summerar till $4,32 per år. Igår stängde aktien på $59,53 och direktavkastningen blir då 7,2 procent räknat på den nya utdelningen. X-datum är 30/1 och för att erhålla utdelningen behöver man alltså äga EPR handelsdagen innan. Pay-date är 15/2 men för oss i Sverige tar det någon dag extra innan pengarna hittar in på vårat konto.

Jag ökade nyligen i EPR och skrev några rader om bolaget. Länk till inlägget.

9 kommentarer:

 1. Känns denna bättre att öka eller snitta ner i? Jag vågar inte och avstår främst bio avskräcker. Men förstår att du sliter för att påverka ditt kassaflöde nu när du är fri, lycka till med denna månadsutdelare. Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Är du rädd för Bio? Hur kommer det sig? Det är ju precis det segment yngre generationer lägger pengar på. Upplevelser. Själv har jag aldrig lagt så mycket pengar på bio som nu. Om det är jag ej ensam, bio tuffar på bra.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Har in tittat något på Store Capital? Likvärdig REIT med Realty:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Aktienovisen,
   Inte likvärdig tycker jag. STOR kör Net lease och har inte riktigt lika vass strategi och pålitligt kassaflöde som Realty Income. Det verkar vara ett bra bolag. Jag gillar det jag läser om det, de verkar ha bra hyresgäster generellt.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ja de har inte samma fina historik som O men tycker de ändå har potential. Fler hyresgäster och större diversifiering än O.

   Får läsa på mer innan jag kan bilda mig någon ordentlig uppfattning om bolaget

   Radera
  3. Oja, jag tror de har fin potential. Jag har roat mig ikväll med att friska upp mitt minne kring STOR och visst ser det bra ut. De säljer in bolaget väldigt bra i den nyaste presentationen de har på sajten. Det ser verkligen attraktivt ut.

   Beträffande diversifiering är den jättebra i STOR och bra även i Realty Income. Att Realty Income kör med Triple Net Lease är en väldigt stark faktor som lyfter dem ett snäpp i min bok. Det är tex en anledning att de med gott samvete kan hålla en högre Payout ratio för deras kassaflöde är mycket stadigare och pålitligare.

   Förvisso äger jag redan mycket i fastighetssektorn men kanske kan STOR får plats det också. Det är ett väldigt bra bolag.

   Mvh petrusko

   Radera
  4. Ja jag läste igenom inlägget! Jag håller O högst men tror att både EPR och STOR kan bara ett bra komplement till portföljen :)

   Radera
 3. Tjena Petrusko,
  Hur ser du på dagens fall i EPR? Missade förväntningarna i rapporten och ner nästa 10 % idag till 52 dollar. Har risken ökat i bolaget eller anser du detta vara en bra köpläge? Jag köpte precis ett gäng på 52. Kunde inte motstå direktavkastning på över 8 %. :)

  Vänligen Luke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Luke,
   Jag har bara läst sammanfattningen än så länge och är inte orolig. Jag skall läsa mer de närmsta dagarna dock. Deras FFO kom in klart under förväntningar men prognosen för 2018 är fortsatt bra.

   Mvh petrusko

   Radera