Den bästa investering du kan göra!


Att investera på börsen brukar man säga är det bästa alternativet för bra avkastning på lång sikt och det är verkligen något jag förespråkar. Antingen genom att köpa aktier eller via fonder. Historiskt har det gett kring 10 procent i avkastning per år. Ju tidigare man kommer igång med sitt börsspar desto bättre då ränta på ränta-effekten kickar in och ger en rejäl skjuts åt din avkastning över tiden. Tid är pengar brukar man säga och här är en dimension av uttrycket.

En annan aspekt kring tid och pengar är din hälsa. Det mest värdefulla är ditt liv och att investera i din hälsa ger en fantastisk avkastning. Du behöver nog inte ens tänka på saken för att konstatera att utan hälsan är pengar ingenting.

Med detta vill jag slå ett slag för att tänka på vad du kan göra för att ge dig och din hälsa extra goda förutsättningar. Att äta och dricka sunt är en del medan motion är en annan. Likt mycket annat kan man göra det här hur avancerat man vill men också så enkelt man önskar. En enkel promenad då och då är inte fy skam. När man väl kommer igång brukar det rulla på och gå enklare och kännas bättre för var gång. Inte bara kroppen mår bra av motion, det gör susen för hjärnan också. Motion får dig på bättre humör och kan motverka stress mm.

Hitta din grej och motionera regelbundet. Det gör kroppen gott.

Följ mig på Facebook: https://www.facebook.com/therealpetrusko/

17 kommentarer:

  1. Ett tag var jag rädd att inlägget med den rubriken skulle handla om Fredrik Reinfeldt, men det här funkar. Otroligt många sanningar som de flesta egentligen vet, men så lätt skjuter åt sidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke, fel forum om du ska propagera vänster politik!

      Radera
    2. Jag är osäker på om man ska vara för eller mot Reinfeldt för att anses propagera vänsterpolitik. Det var hur som helst inte min avsikt, rubriken var bara väldigt snarlik ett Reinfeldtcitat från förra veckan.

      Radera
  2. En annan fördel med att bli insatt i börsen är att man är igång med börsöppningen. För min del är jag inne på mitt första år med investeringar och sedan start har jag gått upp vid 8:30 varje vardag, vilket är en stor skillnad från tidigare då jag vaknade runt 12 (jobbar kvällar/nätter). Dels blir dygnsrytmen bättre samt att min fritid blir längre. Koppla detta till hundpromenader samt cykelturer till jobb istället för bil eller buss för att spara pengar så blev mitt liv hundra gånger bättre pga sparande. Har gått från 0% varje månad till nu med 15%! Stor skillnad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena JD,
      Ja ser man på det finns mycket positivt att hämta om man tittar efter det. Lycka till med sparet.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej. Jag har nån liten fundering. Har väl hyfsat bra koll på hur börsen fungerar men två saker undrar jag. (Skratta gärna om ni vill)
    När dom stora pojkarna handlar, typ Stefan Persson, loggar han då in på sitt avanza-konto och för över 500 mille och handlar eller har dom egna plattformar.
    En indexfond följer ju börsen, men hur är det med t ex xact högutdelande? Om börsen sjunker en dag, men ingen säljer sina xact av nån konstig anledning, ligger den då kvar på samma pris, eller är det som en vanlig indexfond att den följer dom underliggande tillgångarna. Investor behöver ju inte sjunka bara för att ABB, Atlas och SEB mm gör det. Tack för en bra blogg. Mvh Emil

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Emil,
      bra frågor. När de med stora plånböcker likt Stefan Persson mfl handlar så gör de i många fall det via en personlig bankkontakt som fixar åt dem. Tex via SEB.

      Xact fonder har Handelsbanken som market maker som hela tiden har ute påde köp och sälj till kurs i närheten av NAV/Index.

      Mvh Petrusko

      Radera
  4. Svar
    1. Tjena KTM,
      Spirulina har jag ätit en påse för några år sedan. Det verkar jättebra när man läser om det. HAr inte blivit att jag köpt det mer dock.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Helt rätt Petrusko, man får inte glömma bort att investera i sin hälsa. Tycker att det känns som att många kör med racet: Den som äger mest när hen dör vinner.....

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Krusse,
      Det är nog lätt att hamna i det där hjulet att fokusera på jobb, karriär och allt bara snurrar på och plötsligt är man frånskild, sjuk och barnen är vuxna.

      Mvh petrusko

      Radera
  6. petrusko har du fått din pfizer utd?
    Jag har inte fått å borde kommit igår :'(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena.
      Den borde kommit i fredags men något har gått snett och Avanza meddelade att den kommer på onsdag.

      Mvh petrusko

      Radera
  7. T o m Gud har inte fått sin Pfizer utd än även om det är han som håller i det kan det gå snett...

    Storkonsument som han nu är av Prozac pga eländet han ser på vår jord.
    Inte bara investerare på börsen bör följa och inta hans konsumtion utan även(som det eg forskades fram för) kvinnor som entusiasmeras
    av denna too-rörelse too much.

    Ta en blå tablett till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena anonym,
      Jag är osäker på vad jag skall svara på din kommentar men tack för kommentaren.

      Mvh petrusko

      Radera
  8. Känner att det här är rätt forum för att meddela att grönstedts släpper årets upplaga av noellen på fredag,, 😎

    Mvh snickar'n

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Snickarn,
      Tack för din kommentar. Jag har ej koll på Grönstedts men antar att det är ungefär som Lasse Stefanz och Orsa Spelemän.

      Mvh petrusko

      Radera

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...