fredag, juli 14, 2017

Omega Healthcare Investors höjer utdelningen

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

För 20:e kvartalet i följd höjer Omega Healthcare sin utdelning som nu landar på $0,64 upp från $0,63. Höjningen om $0,01 kan tyckas liten men i årstakt blir det ändå en hygglig höjning, de höjer ju varje kvartal och utdelningstillväxten landar kring 6 procent.
Med en såpass hög direktavkastning som OHI har är detta en riktigt jäklarns bra tillväxt.

På kursen $32,86 är direktavkastningen 7,8 procent.

Omega Healthcare Investors är en REIT, ett amerikanskt fastighetsbolag med inriktning på vårdfastigheter. Likt Realty Income kör de uteslutande triple net lease vilket betyder att alla kostnader förknippade med fastigheten betalas av hyresgästen. Detta ger ett mycket stadigt och bra kassaflöde. Hyresgästerna är spridda över 42 stater och i Storbritannien samt ingen av dem står för mer än 10 procent av hyresintäkterna vilket är bra i ett riskperspektiv. Sedan 2004 har FFO växt med imponerande 12,1 procent årligen och aktien har gett en totalavkastning om cirka 13 procent per år de senaste 10 åren. Payout ratio är ungefär 73 procent av FFO vilket är starkt.

Efterfrågan på den service som bedrivs i bolagets fastigheter är stor och kommer öka stadigt i många år framöver. Inom vissa segment tros marknaden inte lyckas tillgodose efterfrågan under en period. Antalet personer över 60 år ökar snabbt i spåren av att vi lever allt längre.

Omega Healthcare Investors har en bra inriktning i vårdfastigheter och det här med triple net lease är en genial strategi. Länk till bolaget hos Avanza (affiliatelänk).

info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för allt info du delar ,läser dagligen din blogg ,bra jobbat,tänkte bara säga ha en trevlig sommar .
  Mvh Mallak

  SvaraRadera
 2. Läste en intressant jämförelse mellan OHI och Medical Properties Trust (MPW).

  https://seekingalpha.com/article/4087149-7_69-percent-healthcare-reit-yield-will-deliver-alpha-omega

  Sammanfattningsvis ganska lika men MPW hade lägre risk kopplat till mindre andel av omsättning kommer från medicare/medicaid. Dock har OHI höjt utdelning mer på senare tid. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Hur ser du på amerikanska aktier (Omega som exempel) i dagsläget? Dollarn är ju på väg ner jmf med svenska kronan. Kanske är det bättre att avvakta med amerikanska aktier.

  JS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena.
   På lång sikt jämnar det där med valuta ut sig. På kort sikt bör man inte utsätta sig för valutarisk öht.

   Mvh petrusko

   Radera