tisdag, juli 18, 2017

Johnson & Johnson bra q2 rapport

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Idag presenterade Johnson & Johnson sin rapport för andra kvartalet och medan försäljningen var strax under förväntningarna var det mycket annat som kom in starkt. Vinsten kom in över förväntan på $1,83 per aktie ($1,8 väntat) och bolaget pratar i termer om god outlook och bättre förväntad försäljningstillväxt under andra halvåret. Nya läkemedelspreparat har tagits emot bra på marknaden vilket borgar för god lönsamhet och försäljning.

Johnson & Johnson höjer vinstprognosen för helåret till $7,12 - $7,22 per aktie, upp från $7,00 - $7,15.

Trump har ju gått ut och sagt att priserna på läkemedel skall sänkas men det är oklart hur detta skall göras. Johnson & Johnson var ett föredöme kring prissättning redan innan detta och efter presidentens uttalande har de agerat väl. JNJ har gått ut med att de inte ämnar höja några priser mer än 10 procent per år och de är transparenta. Flera bolag i sektorn har agerat på sätt kring prissättningen att man förstår uppståndelsen. Vi får se vad Trumps uttalande mynnar ut i men Johnson & Johnson bör höra till de som drabbas mildast oavsett utfall. Svårt att spekulera kring, vi får se.

Johnson & Johnson är en jätte i hälsovårdsektorn som i en jämförelse med AstraZeneca får sin svensk/brittiska branschkollega att framstå som ett pluttbolag. Johnson & Johnson är världens största bolag i hälsovårdsektorn med ett börsvärde på cirka 3000 miljarder kronor.
Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. Va anser du om sagax d aktie vs sagax preff?
  Mvh Dennis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Dempa,
   Sagax D är hygglig men jag har valt att behålla mina Sagax pref då risken är lägre i den.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Pfizer är väl ändå mycket större än J&J?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Pfizer säljer mer läkemedel än Johnson & Johnson men som jag skriver är JNJ det största hälsovårdsbolaget med ett börsvärde kring 3000 miljarder mot Pfizer strax söder om 2000 miljarder kronor.

   JNJ har en bredare verksamhet med sjukhusapparater och munskölj, tamponger mm också.

   Mvh petrusko

   Radera