Brandfarligt material och börsbolagen

Tidigare i månaden såg vi de hemska bilderna och filmerna från branden i höghuset i London. 79 personer fick sätta livet till och nu diskuteras det att ett materialval i fasaden bidragit till att elden spreds i byggnaden.

Materialet är Cellplast och är ett mycket vanligt material i byggnader världen över. Jag har hört mig för med några svenska börsbolag hur de ser på saken och eventuell riskexponering.

I Sverige är det tuffa regler kring hur materialet får användas, tex hur länge byggnaden står emot brand och att den begränsar spridning. Efter att ha spanat med några bolag är jag inte orolig för bolagen med svensk verksamhet.

När det gäller riskexponering dras tankarna naturligt till USA, stämningarnas land. Inte heller här är jag värst orolig. Av de jag pratat med handlar det inte om att materialet i sig är farligt utan snarare om hur det används. Använder man det felaktigt kan det bli farligt. Detta gäller ju en lång rad saker, material osv. Inget specifikt med just Cellplast alltså.

Framtiden får utvisa men för stunden ser jag ingen anledning till oro för stämningar i USA.

Så här kan alla svenskar bli miljonärer. Lästips nu i sommartider.

2 kommentarer:

  1. På enstegstätade fasader använder man cellplast.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...