Börspodden fyller 100 specialavsnitt med legendariska 4020.



 
Börspodden är Sveriges största och bästa pod om börsen. Hjärnorna bakom podden är Johan och John, två riktigt skarpa killar med historik i finansbranschen men numera traders på heltid.

I deras 100:e avsnitt har de en intervju med bloggaren och kända investeraren 4020. En mycket duktig och initierad investerare, jag har följt honom i många år med start på Börssnack och sedan vidare på hans blogg. Han har en mycket sund och förnuftig syn och strategi för investeringar. Dels kräver han att de skall ge en utdelning och han är duktig på att analysera bolag och hitta guldklimparna med bra uthålligt kassaflöde, tillväxt osv.

Klicka och lyssna på avsnittet ovan. När ni är färdiga kommer ni vilja surfa på 4020s blogg om ni inte redan gjort det. Länk till den här: http://40procent20ar.blogspot.se/

Ni som inte lyssnat på Börspodden tidigare kan gott börja med det här avsnittet och sedan glädjas åt att det finns 99 avsnitt att lyssna ikapp. Det finns mycket att lära av de här grabbarna och klart värt att lyssna på alla avsnitten.

3 kommentarer:

  1. Tjena Petrusko
    Jo håller med dig om att börspodden är riktigt bra och att 4020 är en bra aktiebloggare . Men nu till hans åsikt om preffar som han mkt väl kunde ha tänkt sig som parkeringsplats för sina likvider medans han inväntar sina köptillfällen. Är han för försiktig el vad anser du ? Sitter själv på en preffportfölj av ansenlig storlek visserligen med de sk bästa/säkraste preffarna . Grämer mig lite över att jag inte sålde i våras och plockat in en vinst på dryga 150K ..nu nere på ca 75-80K. Ser det såsom att jag då plockat ut många årsutdelningar då jag förmodar liksom 4020 att preffarnas pris är starkt kopplade till ränteläget. Frågade för en tid sedan en annan bloggare hur länge han hade tänkt sig inneha sitt innehav av då gällande Akelius pref. Han svarade då - tills jag dör ! Vore intressant att höra dina tankar kring ditt preffinnehav . Ja dina tankar om framtiden och preffar "i stort"

    mvh
    Rune

    SvaraRadera
  2. Tjena Rune,
    Jag vill börja med att poängtera att preffar skall man äga för utdelningens skull. Aktiekursen på preffar förändras pga två saker, kreditrisken i bolaget samt det allmänna ränteläget. När räntan stiger blir avkastningskravet högre och kursen på preffar går således ned.

    Mitt innehav i preffar är mycket långsiktigt, till en eventuell inlösen tänker jag. Kursen på preffarna kommer gå upp och ned under resans gång men utdelningen sjunker aldrig.

    Just nu är räntan rekordlåg och preffar högt värderade. De kommer med stor sannolikhet backa i kurs på sikt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
    Svar
    1. En snabb inflikning bara: att köpa preffarna lågt ger inte bara bättre DA, det förbättrar även total avkastningen och minskar nedsidan i de ofta trögrörliga preffarna. Så att parkera likvider tillfälligt i preffar bör man endast göra om de befinner sig för tillfället lågt

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...