Latour och Troax

Jag fortsätter mina regelbundna köp i Latour, de har inte blivit så många men jag startade ju i januari. Min plan är att köpa regelbundet under en mycket lång period, förhoppningsvis några år.
Latour köpte för övrigt kring 30% av aktierna i Troax som noterades 27/3 på Stockholmsbörsen. Introduktionskursen var 66 kronor och första handelsdagen stängde drygt 19% upp på 78,75 kr. En mycket bra start för Latour i denna investeringen. Troax utgör än så länge en mycket liten del av Latours totala substansvärde så det är ju inte snack om att Latouraktien drar iväg pga en dags uppgång i Troax, ändock kul med en bra start. Jag tror på Troax på lång sikt och hoppas att det blir en mycket lyckad placering för Latour.

Nedan en bild över Latours utdelning sedan åttiotalet. En av anledningarna att jag gillar Latour är den fina utdelningshistoriken som pekar stadigt uppåt.


4 kommentarer:

  1. Har också satt Latour på inköpslistan, mycket tack vare dig.

    Vi tackar Nicklas för den här sammanställningen:

    Latour B (1985-01-03/2015-02-19)Latour

    Kurstillväxt 16 752,6%
    Utdelning 34 881,7%
    Totalavkastning 51 634,3%
    Årligt genomsnitt 23%

    SvaraRadera
  2. Gillar också Latour. Förutom att företaget i sig själv har haft en grym förmåga att äga och utveckla bra bolag så gillar jag att dom tror på energi- och resurseffektivisering.

    Min fråga är hur du ser på det höga innehavet i Assa Abloy? Andelen i deras portfölj är väldigt stor och kursen är rätt högt värderad.

    SvaraRadera
  3. Hello,
    Assa Abloy är ett fantastiskt fint bolag. De är marknadsledande på en växande marknad som blir allt mer tekniskt avancerad. De förvärvar, de växer. Jag tror på Assa och är inte orolig för viktningen i Latours portfölj.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Om man var tvungen att bara välja en enda aktie på Stockholmsbörsen som man måste behålla "för alltid" hade Latour varit en av toppkandidaterna.

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...