K2A preferens

Jag har tittat snabbt på det här bolaget som nu gör en nyemission av preferensaktier. De äger just nu två st fastigheter där de gör renoveringar av lägenheter/rum. Pengarna från nyemissionen kommer gå till projektering av fler studentbostäder i huvudsak.

De äger alltså två fastigheter där renoveringar görs vilket är negativt för kassaflödet och nu skall de bygga fler studentbostäder. Man kan konstatera att det är länge kvar innan det här bolaget har ett vettigt kassaflöde.

Bolaget presenterar sig själv på sin sajt som ett bolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade bostäder.... Näe det här klingar inte rätt i min värld. Det är möjligtvis deras ambition men just nu är de ett nystartat bolag som äger två fastigheter de själva inte producerat.

Riskviljan är onekligen hög när rådgivare mfl tar en sådan här emission till marknaden till endast 8% direktavkastning.

Jag tecknar inte K2A preferens.

Uppdatering: Erkänt duktiga placerarna Johan och John från Börspodden rekar K2A. Lyssna till vad de tycker i Veckans Aktie: http://www.va.se/nyheter/2015/03/12/det-har-ar-ett-guldlage---kop-stort-nu/

Jag har förmodligen varit för snabb att döma, som jag kan vara ibland. Då direktavkastningen är mycket lockande och jag har förtroende för killarna på Börspodden kommer jag titta en vända till. Vid en snabb titt häromveckan så hakade jag upp mig på att det dröjer innan de får ett bra kassaflöde. Får väl försöka sätt mig in i det där lite närmre.

Uppdatering II: Jag har tittat en vända till och det blev ingen djupdykning då jag ganska snabbt kom fram till ungefär samma sak som första vändan jag tittade. Nuvarande verksamhet ger ett förvaltningsresultat om 3 msek. Nyemissionen kommer ge 175 msek exklusive emissionskostnader. Pengar som kommer gå till att bygga studentbostäder. Jag tycker fortsatt att det är för låg direktavkastning på den här preffen med tanke på fasen bolaget befinner sig i. I framtiden kanske detta är ett fint bolag som äger massa studentbostäder med ett fint förvaltningsresultat, jag hoppas det. Till dess kommer detta vara ett förlustbolag.

15 kommentarer:

  1. Hellre K2A preferens än Ratos stamaktie i alla fall....

    SvaraRadera
  2. Vilken preff/preffar hade du rekommenderat om du skulle investera idag?

    SvaraRadera
  3. Jag hoppade över förra preferenserbjudandet och det blev kraftigt övertecknat.

    Jag ser att du äger SAS preferens som varit nära konkurs och väntas presentera ett resultat på -649 miljoner.

    Förstår din oro men jag tror inte detta är värre att äga än SAS?

    Har även tittat på dina bloggar du följer och där äger vissa till och med ferronordic machines.

    SvaraRadera
  4. Onekligen märkligt att Carnegie ställer sig bakom detta bolag.

    SvaraRadera
  5. Henrik Johansson05 mars, 2015 09:41

    Till accumus, ganska talande att Carnegie sålt 6473 idag (kommer nog säljas över hela dagen för att hålla priset uppe) och småsparare på Avanza köpt 6883. Sorgligt.

    SvaraRadera
  6. Henrik Johansson05 mars, 2015 09:43

    Till petrusko, ta bort min kommentar, jag skulle kommentera serenditpity (samma skojeri)

    SvaraRadera
  7. Petrusko, vad är din uppfattning om Ferronordic-preffen? Den sjunker kontinuerligt och direktavkastningen ökar... En hög risk men hur sannolikt är det att utbetalningarna ställs in? Har det skett någonsin i en svensk preff? De ska ut med 50 mkr vilket de har i kassan, borde de inte göra det för sin heders skull?...Läge att bevaka innan 23/4 som är x-dag.

    SvaraRadera
  8. Hello,
    Det är väldigt stor risk i Ferronordic preffen. Senast jag kollade så bränner de av sin kassa i en osund takt. Volvo meddelade 2014 att de slutar tillverka en maskintyp som står för 18% av Ferronordics omsättning. Rubeln har rasat.

    Näe, det ser inget vidare ut. Om de skulle lyckas att betala alla utdelningar och sedan lösa in den här preffen mot cash så är det ju en superinvestering att köpa nu men det är extremt riskfyllt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  9. Bangkok-invest. Du kankse refererar till mig, om så är fallet vill vara noga med att meddela att jag aldrig rekat eller pushat Ferro Nordic, tvärtom har jag påtalat risken, mina Ferro motsvarar 1.22% av mina innehav, så jag kan ta den smällen.

    SvaraRadera
  10. Har också svårt att se var pengarna till utdelningarna skall komma ifrån, håller mig undan den här gången.

    SvaraRadera
  11. Tack för din reflektion kring K2A preffen.

    Lätt att bara kasta sig in utan att tänka...

    SvaraRadera
  12. Ni grabbar som är duktiga, vad tycker ni om Handcap`s preff aktier och varför tycker ni som ni gör?

    SvaraRadera
  13. Hej Anonym,
    Hancap är ett riktigt skitbolag. Deras största tillgång är goodwill och det är ju luft. Rapporten/prospektet jag läste var den sämsta jag någonsin läst för en intro. Minus framför alla redovisade poster i princip.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  14. Ok, jag är inte så insatt i detta men har kommit i kontakt med Handcap och funderar på att lägga en summa på pref. aktierna. Bolagen de förvärvat tycker jag ser hyfsade ut men är ingen som sagt ingen expert, kan tycka att de köpt upp många bolag väldigt fort men det är kanske en normal hastighet för investment/Holdingolag av den här typen?
    Om jag tolkar det rätt är det hög riskfaktor men kanske även kan ge en hög avkastning?

    SvaraRadera
  15. Hej kul läsning som vanligt, måste bara kommentera investering i handcap, big no. no. Om man tror det är hög risk och du samtidigt inte riktigt förstår bolaget. Dålig start för en investering. Titta i stället på bra preffar. Tex Akelius eller i USA finns flera bra reits. O , stag, ohi med flera. De är också ganska lätta att läsa in sig på. Köper man preffar så vill man troligen göra en långsiktigt stabil investering, finns mycket bra, håll dig borta från sådant som är mer osäkert än nödvändigt. Köpte för övrigt en pott i alla ovanstående i går. Tänker aldrig sälja dem om det går enligt plan. Snittar 12 utdelningar i månaden nu det är riktigt kul. Trevlig helg. Magnus

    SvaraRadera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...