Försäljningar, sänkt risk, sundare innehav

Inatt var jag uppe sent och funderade kring några av mina innehav. Dels var det Alm Equity pref som jag länge tyckte illa om men forskade och gjorde en omvärdering. Det har ändå inte känts helrätt det där köpet. Ungefär som när jag köpte ARCPP preffen i American Realty Capital Corp, det bolaget kändes aldrig rätt och jag skulle aldrig köpa stamaktien men ändå slog jag till på preffen. Det kom ju fram att de fifflat med bokföringen. Den kom jag ur till plus/minus noll men den visade ju att mina farhågor var berättigade.
Jag valde idag att gå ur Alm Equity pref, den kändes ej rätt från början och det är ett litet innehav som jag inte kunde tänka mig att öka i.

Mina funderingar gick vidare till SAS pref. Ett annat innehav med spekulativ karaktär. Ett litet innehav jag ej var beredd att öka nämnvärt i. Jag hade en fin vinst på bortåt 25% på denna och valde att ta hem den.

Jag har istället köpt Tele2, ett sundare innehav. Separat inlägg om detta kommer inom kort.

8 kommentarer:

  1. Var nog klokt, valde att minska i SAS Pref igår men har kvar en liten del.

    SvaraRadera
  2. Steget före alltså. =)
    Ja, det känns som ett vettigt beslut.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Håller helt med! Även med det låga priset på olja så ska man teckna nytt avtal med facket om någon månad. Med hänsyn till rådande konflikt med det norska bolaget.

    Mvh

    SvaraRadera
  4. Hej

    Läser båda era bloggar med nöje och ser att ni båda sålt av era SAS preffer. Lite nyfiken på om det är en kursrisk eller utdelningsrisk ni ser i detta papper eller kanske båda?

    //Undrande

    SvaraRadera
  5. Tjenare.
    Jag har en lite Volvo-aktier jag börjar bli lite trött på. Har haft aktierna sedan 2011 och det har inte riktigt lossnat för dom. Jag funderar nu på om det inte är bättre att sälja Volvo för att köpa Industrivärden.

    Mindre risk pga diversifiering, mer direktavkastning men ändå exponering mot Volvo som jag ändå tror kommer röra på sig om de säljer ut IT.
    Har jag din välsignelse?
    /M

    SvaraRadera
  6. Hej Undrande,
    För 2015 ser kreditrisken ok ut för SAS och de kommer troligtvis klara pynta utdelningen. Det är dock en mycket riskfylld preff och man skall bevaka den noga och titta på dess förmåga att betala. Det är definitivt tänkbart att det sker en sk kredithändelse för SAS, där preffen drabbas hårt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  7. Tjena M,
    På lång sikt tror jag på Volvo. Det är ett fint bolag med tillfälliga problem. Om det tar ett eller åtta år innan det lossnar för dem är svårt att säga. Dina tankar att skifta till Industrivärden tycker jag är mycket vettiga. Riskspridningen, direktavkastningen, det blir bra.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  8. Väntar med nyfikenhet på ditt inlägg om Tele2. Hälsar jepson

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...