måndag, december 15, 2014

Londonbörsen brinner, Sålt ARCPP

Jag knappade frenetiskt på säljknappen tidigare idag när jag skulle sälja mina preferensaktier från American Realty Capital Properties. I orderdjupet fanns köpare på min säljkurs men inget avslut...
Ett par knasiga tankar hann igenom skallen innan jag uppmärksammade inforutan från Avanza att USA-handeln inte fungerar pga kabelbrott eller liknande.

Jag lyfte så luren och ringde en mäklare som snabbt och glatt hjälpte mig. Han förklarade också att det var en brand hos deras partner i London och att det var anledningen till strulet. Shit happens!

En stor portion is i magen har jag haft då jag behållit ARCPP efter diverse problem på sistone. Stämningar hänger över dem och det är ett riskabelt innehav om stämningarna går käpprätt åt skogen deras väg. Nu var det ju preferensaktien jag ägde och risken för inställda utdelningar på den är långt mer avlägsen än för stamaktien men den har ändå fått sitt av det dåliga och backat en del.

Idag meddelade flera ur ledningen/styrelsen i ARCP att de avgår i spåren av bokföringsfifflet.

Turligt nog har dollarn gått starkt sedan mitt köp varpå jag nu sålt med vinst inräknat utdelningar. Jag funderar på att ta in PFF istället. Den bjuder på fin direktavkastning och lägre risk då den innehåller många olika preffar. 

4 kommentarer:

 1. Hur stor blev din förlust?

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde turligt nog ingen förlust. Tack vare att dollarn stigit rejält sedan jag köpte. Det är alltså preferensaktien ARCPP jag ägt och den har inte backat lika kraftigt som ARCP.
  Det är dock utdelningarna som räddat mig och fått investeringen på plussidan.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Vilka preferensaktier på Stockholmsbörsen tycker du är mest köpvärda för tillfället?

  SvaraRadera
 4. Akelius preferens stängde idag på 321 kr. De äger bara bostäder vilket är den typ av fastighet som innefattar lägst risk och mycket förutsägbara kassaflöden.

  Denna tycker jag är mest lockande till nuvarande värdering.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera