Corem preff rimlig på 271 kronor

 

För bara ett par veckor sedan köpte jag fler Corem preferens. Jag passade faktiskt då på och ökade en hel del och tog något jag skulle kalla för en "oversized" stek. Jag köpte lite fler än jag egentligen avser hålla som ett bet på att den stod inför en snar uppgång.

Idag passade jag på att göra en första mindre skalning på 271 kronor stycket. Sett till risken som blivit lägre i bolaget och ränteläget som ljusnat så tycker jag att 271 kronor är en klart rimlig värdering av Corem preff. Här skulle jag absolut kunna köpa den. Nu har jag köpt en redig stek på lägre nivåer och är inte köpare helt enkelt. 

Jag sålde alltså lite på 271 kronor och det är inte för att den är dyr eller saknar potential utan för att jag vill trimma min stek. När den når 300 kronor trimmar jag ned den lite till. Kan hända att jag skalar en del innan för att kunna köpa fler WINC i oktober. Det hänger på om kursen i Corem preff är hygglig för mig att sälja på och att WINC meddelar en utdelning som är i linje med mina förväntningar.

Läs mitt inlägg om den där WINC som jag nämner: https://petrusko.blogspot.com/2024/07/nytt-innehav-winc-ishares-world-equity.html

Läs mitt inlägg jag skrev när jag ökade i Corem pref nyligen: https://petrusko.blogspot.com/2024/08/okat-i-corem-property-preferens.html

1 kommentar:

  1. Corem pref känns som ett bra köp som man inte vill missa. Fin utdelning till överkomlig risk vid nuvarande kurs. Själv tryckte jag på köpknappen när de stod i 252 kr, vilket känns extra bra. Kommer nog att behålla dem en längre tid. Har köpt in ett flertal preffar vilket känns tryggt nu när börsen i övrigt är svajig och framtiden osäker. Får vi tecken på att det vänder uppåt är det ju lätt att växla till andra aktier.

    SvaraRadera