Kameo inför pajig avgift

 


Kameo inför en ny avgift där de kommer ta 1 procent per år av ditt investerade kapital. De kallar avgiften för succéavgift. Avgiften gäller på alla nya investeringar från och med 1 december. Befintliga investeringar påverkas inte.

Jag har investeringar hos Kameo men sedan en tid har jag pausat nya investeringar där. Dels på grund av det oroliga läget med räntor osv som fått börsnoterade fastighetsbolag se sina aktiekurser slaktas. Jag bedömer Kameos låntagare längre ut på riskskalan än börsnoterade fastighetsbolag generellt sett. En annan del i att jag pausat investeringar där var att jag tyckte räntan hos dem blev någon procentenhet lägre när marknaden var som hetast innan nuvarande inflationskris. Det var väl så pass stort intresse från investerare att Kameo kunde fylla lånen till en lägre räntenivå än tidigare. Det är mina två cent om denna anekdotiska betraktelse.

Anyhow om vi blickar framåt får vi se om denna avgift blir en succé för dem. Om jag redan fann dem mindre attraktiva så är den här avgiften definitivt spiken i kistan. Nej, jag ratar dem och kommer ta ut mina pengar från Kameo när mina befintliga investeringar återbetalats.

1 kommentar:

  1. Håller med. Att kalla det för succéavgift är ju också bara något som triggar. Som att kalla Coca cola för nyttigt eller liknande.

    SvaraRadera