Fastställd utdelning i Vanguard All World High Dividend Yield

 


Nu har Vanguard meddelat utdelning för den börshandlade fonden Vanguard All World High Dividend Yield. Jag äger den här fonden och tycker den är mycket bra för sin breda exponering mot utdelningsaktier världen över. Den innehåller strax under 2000 bolag.

Medan utdelningen i somras var överraskande stor är höstens utdelning lite mindre än föregående år faktiskt. Det kan ju svänga lite mellan kvartalen det där. Totalt i årstakt är utdelningen än så länge betydligt större än året innan.

Höstens utdelning är på $0,4938 medan den var $0,5116 förra året.

X-datum för utdelningen är 15:e september.

Paydate är 28:e september varpå vi lär se den på våra konton i början av oktober. Det tar våra mäklare några dagar extra när det är utländsk valuta.

I årstakt är utdelningen $2,2665 och på kursen 56,77 euro är direktavkastningen 4 procent.

Jag har skrivit ett inlägg med bra info om den här fonden. Checka in det i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2020/05/vanguard-all-world-high-dividend-yield.html


7 kommentarer:

 1. Ett av mina största innehav tillsammans med Xact Norden Högutdelande. Känns stabilt och tryggt.

  SvaraRadera
 2. Var köper man denna fond?

  Tack för en trevlig blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jonas,
   Nätmäklarna Nordnet och Avanza kan man handla dem till rimligt courtage. De är noterade på tyska börsen.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hej,
  Har sedan långt tillbaka 5% johnsson och 5% p&g. Dessa är största innehaven i vanguard all world. Tänkt dela dessa till hälften och flytta medlen till vanguard istället. Hittade dock två st all world high på nordnet, vilken gäller?
  Vänligen
  //Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fredrik,
   Det finns två versioner av Vanguard All World High Dividend Yield. En som pyntar utdelning och en som ackumulerar utdelningen inom fonden (pyntar inte utdelning alltså).

   Den som pyntar utdelning har ticker VGWD. Den ser du vid infon om fonden hos Nordnet eller om du klickar på infodokumentet.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Var finns det en bra sida med Vanguards UCITS fonders utdelning. Jag har alltid jättebesvärligt att googla rätt på dem, har inte hittat någon sida som både funkar och ger korrekt information.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Jag använder Vanguard UK. Det är deras europeiska HQ och den sajten uppdateras frekvent och har relevant info medan den svenska versionen på sin höjd rattas med vänsterhanden och är dålig.

   Mvh petrusko

   Radera