Fastställd utdelning i Franklin European Dividend ETF

 


Nu har Franklin Templeton meddelat utdelning för fonden Franklin LibertyQ European Dividend ETF (Ticker FLXD). Som jag misstänkte är utdelningen redan dragen och de har varit sega med att lägga upp infon på sin sajt. Fonden brukar ha X-datum vid den 10:e dagen i månaderna som de pyntar utdelning.

Höstens utdelning är på 0,2078 euro vilket är lite lägre än förra hösten men ihop med den stora höjningen i somras är utdelningen hittills i år större än föregående. Det kan ju skilja lite från kvartal till kvartal hur de tar emot utdelningarna från innehaven och sedan skickar vidare dem till oss. 

X-datum var den 12 september och paydate är 22 september.

De senaste 4 kvartalsutdelningarna summerar till 1,3404 euro.

I skrivande stund handlas fonden till 24,48 euro vilket ger en direktavkastning om 5,5 procent. Nästa utdelning är i december och förra året var den på 0,2429 euro. Som en liten fingervisning på vad man kan vänta sig i år. Europeiska bolag delar inte ut jämna delar utdelning varje kvartal utan många pyntar stort på våren vilket leder till att denna och många andra europeiska fonder pyntar en stor utdelning på sommaren och desto mindre resten av året. I juni pyntade den här fonden 0,76 euro.

Jag har skrivit ett inlägg med bra info om den här utdelningsfonden. Checka in det i länken nedan:

https://petrusko.blogspot.com/2022/01/franklin-libertyq-european-dividend-etf.html?spref=tw

6 kommentarer:

 1. Tack för info. Jag hoppas att Avanza får ordning på ETF-er så att dessa kan presenteras med samma info som aktier, just nu är det hopplöst att hitta info om DA och annat, då man måste besöka varje bolags sajt, och de flesta är helt värdelösa i att snabbt presentera utdelningstillfällen och utdelande summa. Det blir en väldans massa klick klick klick....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen,
   Ja det är synd att det är så. Datan finns att köpa men Avanza håller nere sina kostnader så långt det går för att maxa vinsten.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Aha så detta är en tjänst att köpa? Jag tänkte att man kunde dra datan till sig via Google Docs/sheets typ. Men kanske är mer för oss mullemeckare?

   Radera
 2. Hej Petrusko,
  Tack för en mycket intressant blogg!
  Jag har övervägt att kombinera denna ETF (FLXD) med en annan ETF du nämnt: Invesco EURO STOXX High Dividend Low Volatility UCITS ETF Dist (EHDV).
  Tanken är att få riskspridning bortom min favorit XACT Högutdelande Norden genom att lägga till dessa ETF med bolag nere på kontinenten.
  Är detta något som du själv skulle överväga? Eller bör jag välja antingen FLXD eller EHDV?
  Stort tack för alla tips och funderingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Olof,
   EHDV från Invesco är en rimlig fond som har liknande inriktning som Franklin-fonden men lite annorlunda urvalsprocess varpå bolagen i fonderna inte är exakt samma. Det ger nog inte så många fördelar att ha bägge men det finns heller ingen anledning varför man inte kan ha dem parallellt. För den som verkligen gillar riskspridning kan det kännas extra bra att dela upp det.

   Jag tycker absolut man kan ha dem bägge om man vill det.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Stort tack för tipsen!

   Radera