Tagit hem vinsten i Fabege

 


Det blev en kort tids ägande i Fabege som nu lämnat portföljen. Egentligen handlar det inte om Fabege som är attraktivt värderat i dagsläget men jag köpte när det var kickass bra värdering och just nu ville jag öka i Essity. Fastighetsbolag har jag så det räcker till och blir över medan Essity tillför något annat till portföljen. Det känns därför klart rimligt att släppa ett fastighetsbolag och istället göra så här.

Essity är ett relativt nytt innehav i min portfölj men det är som sagt en komponent jag verkligen gillar och som tillför något till min portfölj. Toapapper, blöjor, bindor och allt vad de gör har en mycket stadig efterfrågan. En efterfrågan som ökar över tid drivet av befolkningstillväxt och ökat välstånd.

Jag gillar Fabege men när jag tänker portföljtänk så prioriterar jag Essity högre och så fick det bli den här gången. Fler Essity till drygt 296 kronor stycket och Fabege fick jag drygt 120 kronor för. Jag passade även på att köpa ytterligare en liten slurk Telia som backade en hel del idag. Drygt 37 kronor pyntade jag för dem. Telia har redan en hyggligt stor vikt i portföljen varpå jag främst gör något småköp då och då. Essity däremot är obetydligt litet än så länge och jag har ambition att vikta upp det till åtminstone 1-2 procent till att börja med.

Läs mer: Betala för kvalitet eller riskera stå utan.

1 kommentar:

  1. Hej Petrusko. Jag kanske svarar på min egen fråga men ser gärna din syn på det också. Jag är fortfarande grön inom denna värld, så passar på att bolla med dig alt någon läsare som känner sig sugen på återkoppla.

    Jag köpte poster i Essity B vid 298kr som nu väger ca 5% av portföljen, där är jag nöjd. Men nu när det föll så vill man ju passa på att snitta ned sig, men ändå hålla sig kvar på 5%. Är det smartast att köpa nu och vikta upp till 7-10% och sälja av en del av innehavet när/om det vänder uppåt. Hur gör du själv i liknande situationer?
    Mvh Martin

    SvaraRadera