tisdag, oktober 03, 2017

Addvise obligationslån

Ni är flera som hört av er med funderingar kring Adddvise obligationslån som man kan teckna nu.
Jag höll på att glömma av att svara men här kommer det och än är det inte för sent att avstå att teckna det här erbjudandet.

Bolaget har varit noterat länge och det har varit en skakig resa med en hel del förluster och en aktiekurs som backat kring 60 procent sedan millennieskiftet.

Men främsta anledningen till att jag avstår investera pengar i bolaget är att jag saknar förtroende för bolagets VD och storägare. Länk till artikel om honom med mer info om skumraskaffärer: http://www.dagensps.se/profiler/mr-1500-procent-gor-comeback-efter-domen/

Det finns så mycket att välja att investera i att man utan bekymmer kan avstå möjligheter till och med på de vagaste grunder.

Till och med den 6/10 har du möjlighet att avstå teckna Addvise obligationslån.

7 kommentarer:

 1. Synd att det är just Addvise. Svårt att hitta fast avkastning till någorlunda begränsad risk idag, speciellt när preffar stigit så i pris.

  SvaraRadera
 2. Hej Petrusko,
  Vet att du inte får vill)ge enskilda tips gällande aktier men känner att min depå börjar kantra ganska rejält och känner mig inte riktigt bekväm med detta.

  Hör följer min depå och det vore intressant med någon kommentar från din sida. Skriver c:a värde och inte på kronan men avrundat och fint.....

  Akelius 303k
  Hemfosa pref. 188k
  Hemfosa stam. 124k
  Seb 107k
  Xact OMX Utd 220k
  Klövern pref. 4k
  Didner & Gerge US Small & microcap. 82k
  Xact Högutdelande. 88k

  Lite väl mycket fastigheter eller vad tror du?

  Tack på förhand och ha en härlig Tisdag.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Det är som du säger mycket exponering i fastighetssektorn men risken är ju minskad av att det dels är preffar men också av att det är lågbelånade hyresfastigheter i Akelius och stadiga samhällsfastigheter i Hemfosa. Men helt säker kan man ju aldrig vara varpå det är bra att sprida riskerna. Att låta de olika fonderna väga mer eller komplettera med något av de stora investmentbolagen sprider/sänker risken i ett slag.

   Du får ju väldigt mycket utdelningar från preffarna och Hemfosa stam och om du inte konsumerar de pengarna kan du ju fokusera på att investera dem i något som sprider risken i din portfölj.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tusen tack Petrusko,
   Nej, jag konsumerar absolut inte utdelningarna utan har använt dessa till att Köpa båda Xact fonderna och även Didner för att komma iväg lite från övervikten i fastigheterna men det tar tid.

   Kanske ska börja bygga upp lite Investor för utdelningarna även om jag har SEB, då Investor och Kinnevik är mina favoriter när det gäller investment bolag.

   Akelius är dock min favorit så den kommer vara kvar länge.

   Tusen tack för din kommentar och alltid lika trevligt att vara inne på Din blog.

   // Malte

   Radera
  3. Jag har också en rejäl del fastigheter i portföljen, men tycker att Petruskos förslag (eller tanke) kring Investmentbolag känns fint. Äger också en del investmentbolag och tillsammans utgör dessa största delen i min portfölj.

   Radera
 3. Tack för tipset om Addvise. Hade tecknat men hoppar faktiskt av. Finns roligare att investera i. Tack även till en trevlig blogg. Mvh Magnus

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera