Vad är lycka egentligen?

Det har skrivits spaltmeter kring det här med lycka och pengar. Pengar skapar inte lycka osv. Studier visar att upp till en viss punkt bringar pengar lycka men den punkten är låg, det handlar om att ha så man klarar sig. Well, jag behöver inte gå in djupare i det där, vill man läsa mer specifikt om det är det bara en googling bort och det finns mycket skrivet på ämnet.

När jag gick en promenad med min fru igår kände jag ett enormt lyckorus som senare fick mig att fundera mer kring det här med lycka och vad det är för just mig. Att jag kände mig så lycklig just där och då var följande simpla anledningar; Jag gick där i solen mitt på dagen med min underbara fru. Vi pratade och hade trevligt, vädret var det finaste tänkbara och det var så harmoniskt och nice.

Vad gör mig lycklig?
Ja ovan beskrev jag ju en sak men det är kanske inte helt otippat inga prylar osv som gör mig glad. Visst tycker jag det är nice med fina saker som en stor TV men jag blir inte gladare av några tum extra storlek på teven.
Små simpla saker här i livet gör mig lycklig. Att åka på utflykt med familjen. Att sitta i utemöblerna en solig dag och bara softa. Att se mina barn leka och ha roligt. Att kunna lägga tid på träning och att träna mitt på dagen är extra nice.

Så, av allt jag kan köpa för mina pengar kan man säga att det mest värdefulla, det som bringar mest lycka det är tid. Tid att spendera precis som jag vill, tid att vara med familjen, tid att vara ute i skogen mitt på dagen en onsdag..
Alla är vi dock olika och det som gör mig lycklig behöver inte betyda ett dugg för en annan. Just det här med tid, tid med familj eller vad man så önskar det skriver nog de flesta under på.

Du har läst ett kort inlägg om mina tankar kring lycka. Hur tänker du i ämnet?

10 kommentarer:

 1. Jag tänker så här: det är inte yttre faktorer som skapar lycka utan hur du tänker. Vi äger alla lyckan inom oss. Må låta pretto men det är tveklöst så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Per,
   Tack för din kommentar. Jag är med dig, vi äger vår egen lycka. Lättare sagt än gjort kanske men det ligger mycket i det.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Intressant och nyttigt.

  Mina reflektioner om lycka.

  http://fermentumvitae.blogspot.se/2016/02/facit-till-pursuit-of-happiness.html

  /Sofokles

  SvaraRadera
 3. pleasure is not happiness

  SvaraRadera
 4. Vad som är lycka är högst individuellt. Är definitivt inte bara pengar eller prylar. För mig de små självklara sakerna som att komma ut och springa och träna och känna det positiva. När man kanske runt omkring sig känner folk med ohälsa och som går bort så är det lycka för mig att varje dag kunna stiga upp ur sängen.mår ens barn och nära och kära dåligt hjälper inga pengar i världen eller aktieuppgångar för att kompensera det.

  SvaraRadera
 5. Kan tipsa om boken "Lyckofällan", kostar typ 50kr på adlibris. Kanske rentav finns på Storytel.

  SvaraRadera
 6. Lycka är att ha ett jobb som utmanar och är roligt.

  SvaraRadera
 7. Att böcker om lycka ofta bli bästsäljare kan bero på att jag djupt inne i hjärnans vindlingar tror att "dom rika med sina flotta hus och bilar är nog lyckligare än jag i alla fall". Därför vill jag gång på gång ha det skriftligt på att så inte är fallet.

  SvaraRadera
 8. Lycka för mig är att kunna leva livet som man själv vill. Klart man kanske har materiella mål som bil eller pryl eller resor men sociala saker som familj och vänner spelar också in. Och kan man får det precis som man vill ha det i livet så anser jag att man är lycklig.

  SvaraRadera
 9. Lycka för mig är att kunna leva livet som man själv vill. Klart man kanske har materiella mål som bil eller pryl eller resor men sociala saker som familj och vänner spelar också in. Och kan man får det precis som man vill ha det i livet så anser jag att man är lycklig.

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...