Realty Income rapport q1 2017

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Det amerikanska fastighetsbolaget släppte idag sin rapport för kvartal 1 2017 och det såg ju hyggligt ut. AFFO som är måttet man tittar på när det gäller amerikanska fastighetsbolag eller REITs som de också kallas, steg 8,6 procent jämfört med samma tidpunkten vid rapporten för ett år sedan.
Massvis tråkiga siffror och bla bla i ett bolags rapport men en sak jag tyckte var nice och värt att lyfta fram var hyresutvecklingen i befintligt bestånd.

Jämfört med för ett år sedan är hyrestillväxten i oförändrat bestånd 1,6 procent. De har alltså höjt hyran i snitt 1,6 procent för sina hyresgäster. Det här har de inbakat i sina avtal och hyran stiger stadigt år efter år.

Realty Income äger fristående fastigheter för enstaka hyresgäster och per siste mars 2017 ägde de 4980 stycken utspridda i 49 stater samt Puerto Rico. Hyresgästerna är noga utvalda med investmentgrade kredit rating samt en verksamhet som ej hotas av e-handel och retaildöden. Typiska hyresgäster är: FedEx, Gym, Dollar stores, biograf. Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk)

1 kommentar:

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...