Infrastruktur i USA och Skanska

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Om ni har hängt med ett tag i det jag skriver så minns ni kanske att jag nämnt att infrastruktur i USA är eftersatt och har ett stort investeringsbehov. Nu behöver man inte följa petrusko för att snappa upp detta utan både Obama och Trump har senaste året pekat på detta och planerar lägga enorma belopp för att rusta upp det här. Det var ju en av sakerna som Trump lyfte fram i valet, stora satsningar på det här vilket i sin tur leder till jobbskapande.

Idag meddelar Skanska att man tagit hem en fin order på motorvägen I-15 i Kalifornien. Skanskas del i kontraktet är värd 1,3 miljarder kronor och tas upp i orderingången för USA i det första kvartalet.

Så här skriver Skanska i ett pressmeddelande:

"Projektet kommer att förbättra I-15 mellan Cajalco Road och State Route 60 i södra Kalifornien genom att addera två tullbelagda expressfiler i varje körriktning på en sträcka om 23,5 kilometer.
En förbättring projektet för med sig är att bilförarna ska kunna köra på och av de tullbelagda körfälten på flera platser. Dessutom ingår byggnation av en rad ljuddämpande väggar längs med projektkorridoren samt breddning av broar för att rymma de nya expressfilerna.
Byggarbetet inleds 2018 med förväntat färdigställande i mitten av 2020."

Länk till Skanska hos Avanza (affiliatelänk)

Vi kan se fram emot fler sådana här orders för Skanska de närmsta åren. USA kommer satsa stort på bla vägar, broar osv.

1 kommentar:

  1. Tycker att det kommer positiva nyheter från Skanska var och varannan dag nu nästan... Men verkar ändå ha en väldigt begränsad effekt, om ens någon, på aktieutvecklingen.
    Måste vi verkligen sitta och vänta riktigt länge för att dessa ska bli till mer pengar i ägarnas fickor...?

    Disc: äger Skanska som ett av mina kärninnehav

    SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...