B&G foods ser aptitligt ut med hög direktavkastning

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
,
Jag har roat mig med att kolla snabbt på BGS, B&G Foods och anledningen till en början var att jag ville reda ut dealen kring Green Giant. Ett annat liknande bolag som jag har haft koll på i många år är General Mills och de har länge haft Green Giant i sin produktportfölj. Nu flaggar bägge de här bolagen för att de har gröna jätten i sin portfölj och jag har gått till botten med detta. BGS köpte Green Giant av General Mills i slutet av 2015 men General Mills kränger fortfarande Green Giant i Europa under licensavtal med BGS.
Då var gröna jätten avklarat...

BGS noterades kring 2007 och har presterat väldigt bra sedan dess. De köper upp fina, pålitliga brands och adderar i sin portfölj, tex Ortega ett populärt tacomärke.
Green Giant bidrar kraftigt till vinsten per aktie och senaste rapporten visade närapå en dubbling av resultatet. Analytiker väntar sig en vinsttillväxt om drygt 17 procent per år de närmsta fem åren. Om det blir verklighet kan man betala ett väldigt högt pris och ändå räkna hem investeringen. BGS rapporterade häromdagen och kom in klart under förväntningarna men ett kvartal gör ju ingen biff.

Utdelningen har höjts varje år sedan 2011 och de senaste åren har bjudit på god årlig tillväxt. Senaste höjningen var kring 10 procent och gången innan det höjde man 20 procent. Utdelningsandelen är kring 45 procent av det fria kassaflödet vilket är mycket starkt och inger förtroende för framtida höjningar. Utdelningen är på $1,86 fördelat på $0,465 per kvartal och ger en direktavkastning om 4,25 procent på kursen $43,65.

Jag gillar den här typen av verksamhet, det är dagligvaruhandel och det är en aktör som äger en rad fina produkter/varumärken. De har en god strategi tycker jag där de förvärvar starka varumärken som snabbt bidrar till kassaflödet.
Länk till B&G Foods hos Avanza (affiliatelänk).

Bolaget har endast 6 st ägare hos Avanza i dagsläget och kanske hade det blivit 7 st om jag inte hade haft annat i fokus just nu. Jag tycker BGS ser aptitligt ut men äger som sagt inga.

16 kommentarer:

 1. Jag hittar helt andra siffror för utd.andel och vinsttillväxt när jag tittar på 4-traders. Var har du fått uppgifterna från? Bolaget ser intressant ut men lite dyrare än vad du anger.

  /m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kollat deras rapport, the motley fool och Yahoo finance.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Dubbelkollade nu och det var som andel av det fria kassaflödet. Ca 45 % utdelningsandel av fritt kassaflöde alltså.

   Mvh petrusko

   Radera
  3. Ok, då är jag med på siffrorna.
   Tack

   Radera
 2. B&G ser ju väldigt intressant ut.
  Tack för den;)
  /M

  SvaraRadera
 3. Med tanke på ditt inlägg innan med befolkningsökning, så borde förstås ftg som Axfood och ICA funka på svenska börsen,
  Och kanske detta du skriver om, ser intressant ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De lär gynnas av den utvecklingen yes :)

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Hej, tack för tipset. Jag tittade lite på bolaget och tänkte först att starka varumärken kan vara intressant. Men, dröjde inte länge innan jag avfärdade dem för min del. De har en stagnerande tillväxt på sin grundaffär, och skuldsättningen är inte så låg. De har byggt framgång på offensiva förvärv helt enkelt. Och jag undrar hur hållbart det är?
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 5. Hej Petrusko!
  Oj bara 6 stycken ägare alltså? Trodde inte det fanns bolag som hade så få faktiskt :D

  SvaraRadera
 6. Håller med investeraren här. Bolaget bygger på offensiva förvärv av renomerade varumärken - senast och störst i listan då Green Giant som köptes av General Mills. I amerikanska bloggar och på SA/Motley bubblas det om att produkterna som resulterar efter uppköpet är sämre än innan. Senaste förvärvet av Victoria Fine Foods är också lite...njae. Har inte hittat information huruvida de också har köpt företagets tillverkningsfabrik i NY, utan vilken jag ser det som svårt att upprätthålla produktkvalitén.

  Tror säkert att de har en potential, men för min smak och riskbenägenhet är bolaget av för offensiv natur. Dock en intressant läsning!

  Mvh Aktievargen

  SvaraRadera
 7. Jag är en av de 6 ägarna. Sedan 2012 125% avkastning,
  Utdelning 2012-11-01: 1,80 SEK Utdelning 2017-01-31: 4,10 SEK.
  Mer än fördubbling alltså på lite drygt 4 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och grattis till god avkastning. Om analytikernas prognoser stämmer dubblar den kanske även de kommande 4 åren.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Det låter som en bra placering tycker jag. Defensiv men ändå ej dyr.mkt bättre än coca-cola tror jag.
  /Gunnar

  SvaraRadera
 9. Det verkar vara tur att du inte köpte. Kursen står nu i 19,70. Direktavkastniningen är fina 9,5% men den verkar inte öka längre. Vad är dina tankar om BGS nu?

  SvaraRadera
 10. Verkar vara tur att du inte köpte. Kursen är nu 19,70. Direktavkastningen är fina 9,5% men ökningen verkar ha avstannat. Vad tänker du om aktien nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Michael,
   Ja det ser ut som jag hade flyt där. De har drabbats av högre kostnader som de ej lyckas föra vidare till sina kunder. Spanar jag på dem nu så har de fått sänkt kreditbetyg och klart lägre vinstestimat. Nu har ju aktien backat väldigt mycket och ser rimlig ut på nuvarande estimat men man kan nog lika gärna hålla sig undan när de är inne i den här problematiken. Kanske blir det sämre innan det vänder.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...