3 snabba med @Gottodix


Har ni sett de här videosnuttarna förut? Om inte tycker jag ni skall checka in dem. Det är korta klipp på några minuter med högaktuella finansämnen.
Jag tycker de här klippen är ganska käcka. Mannen som ligger bakom dem är kunnig och tar upp intressanta ämnen. Något jag verkligen gillar med dem är formatet eller snarare längden på dem. Det passar vårt moderna sätt att konsumera media.

Här är en länk till klippet på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=W1uPNB87AOg

Här är länk till Gottodix blog: http://gottodix.blogspot.se/

Kommentera gärna vad ni tycker.

3 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!

  Du nämner titt som tätt att utländska aktier ska man ha i KF pga källskatten. Men hur är det med utländska fonder?

  Tack!

  / Nils

  SvaraRadera
 2. Hej Nils,
  Vanliga fonder går knappt äga utländska, det finns ingen marknadsplats för det på samma sätt som aktier och börsen. Men vissa utländska fonder erbjuds via den plattform du handlar hos. Gammelbanker som Swedbank tror jag har spartanskt med sådana men Avanza har en del.
  Svenska fonder betalar ingen utdelning pga regler, jag tror inte Avanza erbjuder handel i några utländska fonder som betalar utdelning.
  Det finns svenska fonder med utländska aktier men de är ju ändå svenska fonder och går under svenskt regelverk. INgen utdelning alltså.

  Utländska börshandlade fonder däremot kan ofta betala utdelning och då bör man ha dem i en kapitalförsäkring.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Om man inte har mer än låt säga högst 3000-4000kr i utdelning från utländska aktier går det inte lika bra med ISK då?. Är inte en kapitalfösäkring dyrare?

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...