Avensia, ehandelsexperten i partnerskap med MicrosoftDetta är ett sponsrat inlägg
 Avensia är ett spännande litet bolag med en riktigt bra och eftertraktad ehandelslösning. Som ni kan höra i videoklippet agerar de globalt och jag ser en stor potential för dem att leverera sina lösningar till förstagångsköpare men även till bolag som redan har en ehandelslösning och är i behov av en bättre. Den senare situationen är det sannolikt väldigt många bolag som befinner sig i, jag har själv erfarenhet av det.
Något jag verkligen gillar är när VD Robin pratar i termer att de har fokus även på fysisk försäljning och att ehandelslösningen är ett stöd även för denna.
Jag har åsikter om många olika saker och när det kommer till shopping så tror jag starkt att fysisk butik parallellt med ehandel är optimalt. De butiker som kan erbjuda en riktigt bra ehandel i kombination med en fysisk butik med bra service osv, de kommer vara vinnare i framtiden. Jag tror alltså inte att ehandel kommer slå ut den fysiska handeln.

En snabb titt på siffrorna i Avensia:
Betalat utdelning i tre år.
Fin vinsttillväxt senaste tre åren.
På fem år har aktien stigit nästan 600%. Kursen är nu cirka 5,5 kronor men hur är potentialen då?

En stor engångspost boostade vinsten 2015 men de fokuserar nu verksamheten på den del med högst marginal och tillväxten är god. Jag tycker inte det är busenkelt att värdera Avensia men min slutsats är:
Sett till tillväxten, en god finansiell ställning och god lönsamhet ser Avensia billigt ut. Jag räknar även in en viss chans till uppköp, de är en framgångsrik och viktig partner till Microsoft som kanske helt sonika köper upp dem. Dock finns det risker, man är mycket beroende av två partners där Microsoft är den ena och Episerver den andra. Avensia är en mellanhand och man kan tänka att Microsoft skulle hoppa över dem och gå rakt på Episerver eller liknande. Jag får uppfattningen att Avensia gör något unikt och är en viktig, uppskattad partner. Det är sannolikt bäst för Microsoft att fokusera på det de gör bäst och låta Avensia göra det de är jätteduktiga på.
Jag gillar verkligen ett sådant här tillväxt case där man växer under lönsamhet och jag tror det här bolaget kommer leverera stigande utdelning framöver. Nu ligger utdelningen på 0,1 kronor och direktavkastningen är strax under 2%.

För den som vill veta mer finns det ett längre videoklipp: Länk till klippet hos Youtube

I samarbete med Finwire.tv


4 kommentarer:

 1. Hur vet du att ehandelslösningen är bra och eftertraktad?

  Jag tycker bolaget verkar trevligt men svårvärderat och är nyfiken på hur du räknat där.

  SvaraRadera
 2. Hej Aktieingenjören,
  Jag går på bolagets ord om dess marknadsposition. De uttrycker att de har en stark ställning.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Låter mera som ett sponsrat inlägg där du skriver det som förväntas skrivas.

  Lite som att få aktieråd av en bankrådgivare ;)

  SvaraRadera
 4. Är bolaget och dess värdering tillräckligt attraktiva för att ta plats i din portfölj?

  SvaraRadera

Cibus står inför många förvärv och uppdaterar sitt tillväxtmål

  Fastighetsbolaget Cibus som på sistone synts i nyhetsflödet med en rad förvärv meddelar nu att de har en fasligt många förvärv i pipen och...