Amasten Holding 9-mån rapport 2015

20/11 rapporterade Amasten Holding sin 9-månaders rapport och jag tänkte lyfta fram några bitar ur den här. Då jag bara intresserar mig för preferensaktien från Amasten kommer jag utelämna en hel del, eller rättare sagt: Jag kommer hålla mig till det som är väsentligt för just preferensaktien.

För perioden januari - september 2015:

Förvaltningsresultatet ökade till 19,9 miljoner kronor från 3,8 miljoner.
Hyresintäkterna ökade till 116,2 miljoner kronor från 52,7 miljoner.
Belåningsgrad fastigheter 59%

Amasten har 800.000 st utestående preferensaktier och kostnaden för dessa är 16 miljoner kronor årligen i form av utdelning.
Totalt sett tycker jag att det ur ett preferensaktieägarperspektiv ser bra ut i Amasten. Aktien handlas till en värdering som motsvarar denna riskbild/finansiella ställning.
Den handlas kring 275 kronor och det ger en direktavkastning om cirka 7,2%

Kort info om bolaget: Amasten är ett fastighetsbolag med fokus på bostadsfastigheter inom pendlingsavstånd till större/viktiga städer.

Mer info om Amasten Holding hos Avanza.

2 kommentarer:

  1. Tas utdelningen för preffarna med i beräkningarna när man redovisar periodens resultat "som en kostnad"?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,
    nej det skall det ej göras. Utdelningen tas från vinstmedel. Anta att ett bolag gör en vinst om 15 kr per aktie och delar ut 10 kr, då tas de tio kronorna från de där femton och resterande fem kronor stannar kvar i bolaget. Redovisad vinst är fortsatt 15 kronor.

    Utdelningen redovisas alltså inte som en kostnad men den minskar det egna kapitalet.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Nya aktiva ETFer ifrån iShares - Med inspiration ifrån JEPI

  Igår listade Blackrock/iShares två stycken nya börshandlade fonder på XETRA i Tyskland. Det ser ut som att de skapats med inspiration ifrå...