tisdag, september 19, 2017

The Dividend Investor v.38

Äger du preferensaktier? Funderar du på att investera i sådana? Missa inte min artikel om preffdjungeln.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-38-navigera-ratt-preffdjungeln/

5 kommentarer:

 1. Funderar på att köpa in mig i ytterligare en preff. Har idag akelius, sdiptech, volati, klövern, SAS och Oscar prop B. Har du något tips på vilken jag bör ta in i min potfölj. Funderar på lite Heimstaden, men skulle helst vilja ha något utanför fastighetssektorn!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Andreas,
   Bland de svenska preffarna är Volati min favorit utanför fastighetssektorn och den äger du ju redan. Ur en riskspridningssynpunkt har du ju redan ett hyggligt gäng du fördelar risken på. MEd det sagt vill jag mana till att köpa bra preff hellre än att sträva efter annan sektor. Hittar du ingen i annan sektor som du tycker verkar riktigt bra är det nog bättre att köpa mer i de du redan äger.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tack för svar!
  Ja, Volati är mitt största innehav totalt och utgör strax över 15% av min utdelningspotfölj, men funderar på att öka ytterligare. Vilka är dina favorit-preffar idag sett till risk/utdelning?

  SvaraRadera
 3. Om man kollar på avanza så verkar utdelningarna på preffarna inte finnas med där? står väl endast utdelning för stamaktierna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym,
   Direktavkastningen är ofta fel på preffarna hos Avanza men utdelningen syns där nere till höger på sajten som vanligt. De stämmer.

   Mvh petrusko

   Radera