Tuesday, July 25, 2017

The Dividend Investor v.30

I min senaste artikel på Tradingportalen.com skriver jag om en megatrend och två bolag som bör vara vinnare på den.

Länk till artikeln:

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-30-2-vinnare-pa-megatrenden/


6 comments:

 1. Läsvärd artikel tycker jag. Men, hur ser du på hoten mot Northwest Healthcare Properties? Tittar man på deras kundbas så finns koncentration i en sektor och motparter. Förändringar (besparingar) i tex hälsosektorn skulle slå emot intäkterna för kunder, som redan balanserar på gränsen i många fall vad jag sett. Ett inte helt osannolikt scenario givet dagens utveckling, tycker jag. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena Investeraren,
   Mja du nämner inga hot jag oroar mig för. Jag tror som sagt på trenden med ökande befolkning och ökad levnadslängd. Med stort tryck på den fastighetstyp de äger lär kassaflödet vara gott. Man kan ju välja att se på det så här också: Vad skall hända med alla gamlingar osv för att vårdfastigheter plötsligt inte längre efterfrågas? Gamlingar finns där och vårdfastigheter behövs.

   Mvh petrusko

   Delete
 2. Hej Petrusko, en fråga;
  Jag vill sprida risken på fler olika valutor och länder, och letar därför efter högutdelare på andra ställen än norden och nordamerika.

  Avanzas utbud från resten av världen är ännu alldeles för litet, och det är förvånansvärt svårt att hitta info om detta på nätet.

  Vet du var man kan hitta en sammanställning av högutdelande aktier/fonder/preffar i t.ex. länder som Tyskland, UK, Japan, Sydafrika, Australien m.fl?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena Realizt,
   Jag är inte så inne i svängen på vida världen utan fokuserar på norden och Nord Amerika. Det mesta brukar dock gå bra att hitta via Google. Gustavs Aktieblogg har fokus på vida världen, värt att checka in. http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/

   Mvh petrusko

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. OHI nu efter fallet. Kommentarer kring det?

  ReplyDelete