tisdag, juni 20, 2017

1600 kronor Disney och Axfood. OT


Idag har jag varit på Willys och handlat. Det märks att det är ledighetstider och att vi är i midsommarveckan för det var knökat med folk i butiken. Potatisen kostade under kronan per kilo och tanter och farbröder flockades runt erbjudandet.
3 paket kaffe för 69 spänn tyckte jag var en bra deal men allra roligast med handlingen var att köpa filmen Vaiana från Disney.

Vi såg den på bio och barnen älskade den, mamman och pappan tyckte faktiskt om den också. Vid kassan i Willysbutiken stod ett ställ med filmer och diverse oemotståndliga Vaianaprylar. Jag kan tänka mig hur det låter när barn ser grejerna och börjar bearbeta sina föräldrar..
Vi köpte filmen och Vaianamuggar som barnen skall få saft i när de ser filmen här i dagarna. Det blir en överraskning både filmen och muggarna.

Barnen äger Disneyaktier och jag äger Axfood, här snackar vi win win win win på dagens shopping!
1600 spänn och tre knökefulla kassar mat och film samt några vinstkronor till både Disney och Axfood.

OT i rubriken står för Off Topic. Jag skriver ju främst om börs här på bloggen varpå det här inlägget om kaffe och Vaiana är en bit ifrån vanliga ämnet här.

7 kommentarer:

 1. Haha tänker också så när jag handlar "aja äger ändå aktier i bolaget". Även fast mina inköp inte påverkar ett jota.

  Blir lite som att handla av sig själv, fast ändå absolut inte.

  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Andreas,
   Ja precis så. Vad vore jag för ägare om jag inte anstränger mig för vara lojal till mitt företag.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tycker att det är riktigt kul att du även skriver om saker i din vardag :)

  Såg att potatisen på vårt Coop kostar 0,9 kr/kg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena KTM,
   Tack för din kommentar. Varje år är potatis för nästan ingenting per kilo en het dragare för butikerna vid midsommar. Undrar om de höjer priset på dill samtidigt eller om man nöjer sig med en explosionsartad försäljningsökning till ordinarie marginal.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Har du Disney i barnen portfölj bara för att väcka ett intresse för sparing plus att det såklart är ett bra företag. Grunden till varför jag frågar är för att jag inte kan se att dom betalar utdelning till sina ägare ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://m.nasdaq.com/symbol/dis/dividend-history

   Radera
  2. Hej Anonym,
   Disney är ett jättebra bolag med god potential, dessutom är det en kul grej för barn att äga. Disney har en låg direktavkastning på cirka 1,5 procent.

   Mvh petrusko

   Radera