Fonder snabba köp/sälj

Ofta när man köper fonder (eller säljer) så tar det några dagar innan man ser dem på sin depå. Hur länge det dröjer varierar och beror på fondbolaget. Dels är det vilken dag köpet görs och dels är det hur många dagar innan de syns på depå. Och detta varierar alltså bland de olika fondbolagen.

Idag lade jag köporder i min IPS på ett antal fonder där två st visade sig vara exemplariskt snabba! Det var Avanza Zero och SPP Aktiefond USA som bägge syntes på min depå nu i eftermiddag/kväll och jag lade ordern kring lunch idag. Det tycker jag är jättebra i fondernas värld. Jag spanade runt på SPPs olika fonder och det verkar som de är så här snabba med alla av dem, det är ju nice.

Några andra fonder jag lade order på som jag får vänta någon dag på är:
Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Tundra Vietnam
HSBC GIF Mexico

Fonder som jag redan äger i min IPS:
Carnegie Rysslandfond
Tundra Nigeria

Jag tycker det är jättekul med fonder i min IPS men ibland stör jag mig på att det tar så lång tid innan de syns på depån.

5 kommentarer:

  1. Har också IPS men gör inga nyinsättningar pga de nya skattereglerna. Jag har ju inte så jättemycket pengar där endast 70K som är låsta tills jag är 55år.

    Eftersom inga nyinsättningar görs så har jag faktisk gått in i en del högriskaktier som jag aldrig skulle köpa annars. B l a Africa oil och Lucara. Köpte även avanza East capital!

    Utvecklingen på IPS depån är ju en fröjd för ögat om man säger så.

    Gör du nyinsättningar på IPS?

    SvaraRadera
  2. Tjena,
    Jag har ännu inte satt in maxbeloppet för i år men kommer eventuellt göra det i slutet av året. Jag har för mig det är 1800 kr man kan sätta in i år och få avdrag på. Med start 2016 är inga belopp avdragsgilla för insättning i IPS.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. SPP Japan tog mig 5 arbetsdagar att få sålt...

    SvaraRadera
  4. Däremot så är Spiltan investment snabba på att uppdatera kursen 1 gång varje dygn. Medans vissa andra kan dröja flera dagar ibland.

    SvaraRadera
  5. Tjena,
    Ja, Spiltan fonder är exemplariska på många sätt.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...