Inköpslista september

Det är flera veckor sedan jag köpte aktier senast så jag är rejält köpsugen nu. "Hej jag heter petrusko och är en aktienörd"  =)
Jag har alltså haft gott om tid på mig att fundera och spana på vad jag skall köpa här näst och har kommit fram till några olika "plays":
Öka i SPFF, Global X Superincome Preferred ETF. Med sina ca 7% direktavkastning höjer den snittet för min portfölj men erbjuder ingen tillväxt. Jag tycker att det är sund risk i denna och ser den lite som en riskspridning vs att direktäga en specifik preferensaktie.

Öka i O, Realty Income. Ett av mina absoluta favoritbolag med en väldigt bra affärsmodell där de lägger nästan alla kostnader och risk på hyresgästen. De höjer utdelningen varje kvartal och handlas nu kring ca 5% direktavkastning. Realty Income bjuder på utdelningstillväxt som är mycket viktigt för mig och min portfölj.. Jag har bestämt att jag skall öka rejält i denna så oavsett om jag köper eller ej nu så blir det köp framöver.

Ta in Skistar i portföljen. Jag gillar verksamheten starkt, de har i princip monopol på den. I ett kortsiktigt perspektiv ser värderingen hög ut och blir börsen skakig kan jag se framöver mig att Skistar kan droppa ner under 70 kr. På nuvarande kurs om 83,75 kr ger utdelningen om 2,5 kr en direktavkastning om fjuttiga 3%. Med ett mycket långsiktigt perspektiv kan jag ändå tänka mig att köpa på de här nivåerna. Skistar är en pålitlig utdelare men utdelningen har svajat lite senaste åren. I kristallkulan ser jag definitivt högre utdelning igen.

Öka i TeliaSonera. En mycket pålitlig utdelare som aldrig sänkt sin ordinarie utdelning. Handlas till knappt 6% DA baserat på oförändrad utdelning men  jag tror på en höjning till våren. Jag gillar verksamheten och tror på den på lång sikt. Jag har planerat vikta upp Telia rejält i min väska men gör det gärna på nivåer under 50 kr.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...