Duttat in fler Equinor

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

I somrar tog jag in Statoil i portföljen igen och jag har duttat in fler regelbundet sedan dess. Ja det heter Equinor sedan länge men sist gång jag ägde bolaget så vart namnet Statoil. Jag tycker det är ett attraktivt case här men jag låter det vara ett litet innehav i portföljen. Jag duttade in fler Equinor idag till 268 NOK styck. 

Bolaget sysslar i dagsläget huvudsakligen med olja och världen kommer vara beroende av detta energislag i flera decennier framöver. Vad oljepriset kommer vara är svårt att spekulera kring. Mitt bästa antagande är att det håller sig på en okej nivå över tid. Equinor gör regelbundna återköp av den egna aktien parallellt med stora kvartalsutdelningar. Det här är något jag gillar starkt. Jag gillar när sunda bolag gör återköp av aktier regelbundet. Inte sådana där usla engångsgrejer som vissa bolag gjort sig ökända för. Nej, regelbundna återköp som skapar aktieägarvärde. Det är en stadig köpare i marknaden och det blir färre aktier kvar som delar på framtida vinster och utdelningar.

Equinor har en kvartalsutdelning kvar i år och den har X-datum 18 november om man äger aktien via Oslobörsen. Beloppet är $0,35 + $0,35 i bonusutdelning, totalt $0,7 alltså. Så har de gjort de senaste kvartalen och hur det blir nästa år återstår att se men där finns utrymme för god utdelning även framåt. På kurs 268 NOK innebär ordinarie utdelning en direktavkastning om cirka 5,6 procent och med bonusutdelning inräknad totalt 11,2 procent.

Länk till Equinor hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

5 kommentarer:

  1. Hej. Vad tror du om aker bp och Canadian bank Corporation som stabila utdelningsaktier?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanadensiska banker känns som en rimlig investering över tid, men jag greppar inte hur covered calls funkar i den fonden (ticker BK)..?
      Norsk olja kommer behövas i många herrans år framöver. MLPn som det skrevs om tidigare (ticker SMLD) är en annan investering i den kontexten (energi-ish)

      Radera
  2. Hej Petrusko vad tror du om Aker BP?
    Och vad var det som gjorde att du valde just Equinor?
    Som alltid ett nöje att läsa din blogg, Trevlig Fredag på dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Mikael,
      Aker är nog hyggligt de med. De gör samma grejen på ett ungefär och påverkas av samma faktorer som dollar och oljepris. Jag väljer Equinor då jag ägt dem tidigare, de är störst och jag gillar de regelbundna återköpen i kombination med stor utdelning. Kan inte påstå att Equinor är bäst men jag gillar caset för vad det är.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej Petrusko,

    Vad tänker du kring Noram Drilling? Ett skuldfritt bolag med hög utdelning varje månad.

    SvaraRadera