Castellums återköp av aktier

 


Under det första kvartalet 2022 återköpte Castellum 12.143.033 stycken aktier till en snittkurs om 226 kronor. Köpen gjordes med stöd av beslut från årsstämman förra året.

I år gavs nytt mandat om återköp och kortfattat får de köpa så många aktier att de max äger 10 procent av utestående aktier. Per 29 mars 2022 ägde Castellum 17.331.000 stycken aktier vilket utgör cirka 5 procent av totalt antal utestående aktier.

I samband med dagens Q&A meddelade Rutger Arnhult att de avser nyttja återköpsmandatet vid kurser kring nuvarande 25 procent substansrabatt. Det är en bra deal lade Arnhult till.

Vi får se hur kursen utvecklas och hur Castellum spenderar sina pengar men visst är det en bra deal för bolaget att pynta 195 kronor och få ett värde om 259 kronor.

Per 2022-03-31 var Castellums substansvärde 259 kronor.

Jag är positiv till de aktieköp Castellum gjort i det första kvartalet och jag ser positivt på ev fortsatta köp. Det är aktier de kan använda som betalning i affärer eller aktier de kan makulera på sikt vilket gör kvarvarande aktier mer värda.

3 kommentarer:

 1. Vet du hur det ser ut med aktierna de köper, makuleras de?

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Aktiepappa,
   Det ser ut enligt det sista stycket i inlägget.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Haha. Tolkade det som ditt förslag, inte som att det nödvändigtvis var så de gjorde ;).

   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

   Radera