Sista dagen inklusive utdelning i Xact Norden Högutdelande

 


En liten påminnelse om utdelningen i den börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande:

Idag är sista dagen för handel inklusive rätt till årets sista kvartalsutdelning. Den som äger fonden vid börsens stängning idag kommer att erhålla utdelning om 1,34 kronor den 22 november.

Imorgon är X-datum vilket betyder att fonden handlas utan rätt till utdelning och allt annat lika går kursen ned 1,34 kronor imorgon.

Totalt för året summerar utdelningarna från fonden till 5,36 kronor och nästa år är en höjning att vänta sig då bolagen i fonden generellt har höjt sina utdelningar samt att aktiekurserna stigit. 

3 kommentarer:

 1. Hej Petro,
  En fråga utanför ämnet:
  Vad tycker om inflationen? Hur kommer att inflationen påverkar aktier? Positivt/Negativ? Har du några erfarenheter från tidigare? Jag vet bara att inflationen ökar risken för att räntorna går upp, men om räntorna ska inte röras, så vad händer med aktier i priset? Räknas aktier som tillgångar? För att i hög inflation, ska man vara placerad i tillgångar.
  Mvh /Petter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Petter,
   Ja vi vill äga aktier i tider av högre inflation. Priser på varor och tjänster stiger och det gör även företagens vinster. Kortsiktigt kan värdering på fastigheter pressas men de funkar utmärkt i långa loppet de också även vid högre ränta och inflation.

   Just nu är det lite speciellt när inflationen faktiskt är betydligt högre redan medan räntorna är fortsatt superlåga. Det kommer täppas till med tiden från endera hållet. Är inte inflationen övergående kommer räntan stiga betydligt. Fortsatt från mycket låga nivåer dock.

   Mvh petrusko.

   Radera
 2. Hej Petrusko!
  Nyfiken på svaret Anonym ställde till dig // T🌸

  SvaraRadera