Köpa dippen eller investera regelbundet


Här kommer en video som jag länkat till tidigare men den är så attans bra att jag vill lyfta den igen. Jag har nya läsare på bloggen och alla ni gamla läsare snappade säkert inte upp den första vändan för längesedan.

I videon resonerar ett part experter kring att investera regelbundet eller att stå vid sidan med cash och vänta på en dipp för att köpa då. De pratar engelska men det är inte värst avancerat snack. De flesta av er kommer hänga med på noterna.

De lyfter även frågan om man har en stor klumpsumma, om man skall investera allt på ett bräde eller dela upp det i flera omgångar. Svaret är det samma som jag brukar ge med exakt samma resonemang att det kvittar vad som är rimligt i genomsnitt för den som råkar träffa helt fel. De flesta har ej nerver för det.

10 minuter lång är videon och det är riktigt skarpa hjärnor som diskuterar saken baserad på fakta (historik bak till 1920).

1 kommentar:

  1. Det de säger låter rationellt. Men en anledning att hålla kassa är oftast rent psykologisk. För det spelar ingen som helst roll vilken strategi du har i det fall du inte klarar av att exekvera den i tider då det går mindre bra. Så jag tycker det är personligt med till stora delar med denna diskussion.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera