En nybörjarbok om aktier och en med fördjupning


Ovan är en skärmdump från topplistan för aktieböcker hos Adlibris. Jag har läst flera av böckerna på bilden och det är flera riktigt bra böcker men i det här inlägget skall jag bara nämna två stycken.

En riktigt bra nybörjarbok laddad med sunda tankar och info om investeringar på börsen och det är Anders Haskels Bli grymt rik på aktier. I den får man lära sig mer om investeringar på börsen, hur man kan göra och bra att tänka på osv. Läsvärd oavsett kunskapsnivå men det fiffiga med den är att den passar utmärkt även för nybörjare.

I tillägg till den tipsar jag också om en bok med fördjupning kring aktieinvesteringar och det är boken En liten bok som slår aktiemarknaden av Joel Greenblatt. I den får man lära sig om nyckeltalet avkastning på eget kapital och det på ett mycket pedagogiskt vis dessutom. Man behöver inte vara expert för att hänga med här men ett visst intresse för investering och analys bör man ha.

Det här är de två böcker jag rekommenderade när jag var med i Börspodden i somras. Länk till det avsnittet här: https://soundcloud.com/borspodden/avsnitt-259-sommarpoddare-petrusko-borsbloggare

3 kommentarer:

  1. Tjena!

    Off topic men jag är lite nyfiken. Det finns ju många enfastighetsbolag i Sverige med DA runtomkring 7%, som tex Saltängen, Delarka, Mälaråsen, Kallebäck osv. Som jag ser att du ej har, finns det någon medveten strategi att undvika dessa bolag, eller har andan mest fallit på andra bolag?

    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anders,
      Tack för din kommentar. Jag undviker enfastighetsbolagen och tycker att de är skit rent ut sagt. Det är en riskfylld verksamhet att endast äga en enda kåk. Folk brukar argumentera med långa kontrakt men det är ändå skit. Jag undviker att äga sådana skitbolag.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Jag rekommenderar alla investerare en bok om extern redovisning. Tex boken Företagens redovisning : att förstå årsredovisningar ISBN 9789176789155.

    Den kunskapen behövs för att avgöra företagens resultat och dra slutsatser kring företagets välmående och finansiella förmåga.

    Mvh Chrille

    SvaraRadera