Statistik för bloggen petrusko OT

Ett Off Topic inlägg men här är lite info om bloggen. Andelen kvinnliga läsare har minskat en aning från cirka 49 procent till nuvarande cirka 46 procent. Inte så stor skillnad och jag är nöjd med denna siffra som fortsatt håller sig kring 50 procent.
Jag ser det som ett kvalitetsmått att kvinnor läser min blogg om sparande och aktier. Kvinnor är nämligen mer förnuftiga när det kommer till spar och börsplaceringar och väljer i högre grad sunda bra bolag.

Antalet sidvisningar är kring 400.000 per månad och ungefär den nivån har det legat på en tid. Jag har en hög grad återkommande besökare och därmed är det något jag funderar kring, hur jag skall nå ut till fler. Fler nya läsare, fler som kan dela mitt intresse och passion för aktier.

92 procent av besökarna kommer från Sverige varav nästan 25 procent ifrån Stockholm. Det är också Stockholm som står för den i särklass största ökningen av nya läsare. Stockholmare gillar mig =)
Ålder på läsarna är i majoritet under 50 år med den största delen i spannet 25  - 34 år.

Intäkterna från banners på sajten är fortsatt små men jag har ett nytt Samarbete med Storytel och ett annonsinlägg för ett försäkringsbolag som gett en liten extra slant.

14 kommentarer:

 1. Då undrar ju jag hur du vet allt detta om åldrar och kön??...hur får du den infon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Google vet väldigt mycket om dig (webanvändare). En del av den infon delar de med webplatsägare. Generell info som den jag nämner, ingen känslig info som namn och adress. Den infon har Google om dig men de delar inte med sig av den.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Din statistik ser ut ungefär som min, när det gäller kön och ålder. Däremot har jag ca 30% av mina läsare från usa. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Oj, det var många från USA det. Intressant att titta på statistiken då och då. Det kan också ge huvudbry. Om man tex inte vet varför så många från USA läser och man försöker klura kring det.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag har en översättningsknapp på bloggen. Sedan har jag använt Ping o Matic, som nog gör så att bloggen syns därborta med. Mvh

   Radera
 3. Tror inte mer reklam är rätta vägen för fler besök, mitt intresse har minskat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Tobias,
   Tack för din kommentar. Utveckla gärna så jag förstår vad du syftar på. Jag använder banners och någon enstaka gång förekommer det ett annonsinlägg. Jag använder affiliatelänkar tex för Avanza som jag länkar till i många inlägg. Sen har jag ju samarbetet med Storytel där jag får en slant för att länka till dem i samband med att jag skriver om böcker som jag läst.

   Affiliatelänkar och Storytelsamarbetet är inte reklam i den bemärkelsen. Det är ju mitt vanliga inlägg där jag passar på att ta möjligheten att faktiskt få en peng för det. Jag är dock tydlig med att märka ut dem så att läsarna vet.

   Är det banners du inte gillar? Är det mitt enstaka annonsinlägg? Eller ogillar du att jag får en peng på mina affiliatelänkar?

   Uppskattar om du återkommer och förklarar så jag kan ta till mig feedbacken på rätt sätt.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Kvittar hur du försöker prata dig ur det. Trovärdigheten har sjunkit.
  Det du skrev om innan, uppfattade jag som saker du hade passion för.
  Nu skriver du för att samla klick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Tack för din kommentar. Jag skriver om sådant som engagerar mig. Det är självsanerande det här med att blogga. Utan intressanta inlägg har man snart inga läsare.

   Tråkigt att du tycker trovärdigheten sjunkit men det har du all rätt att tycka. Jag är själv inte det minsta osäker på min trovärdighet. Jag får mycket feedback som visar att min trovärdighet är hög. Inte ens 1 på 100 av all feedback är av karaktär likt den du nämner.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Att du skriver om Fingerprint Cards, trots att du inte äger några aktier eller har något intresse av att köpa in dig i bolaget är ett exempel på klicksökande.
  Det borde du lämna till alla skitblaskor typ DI, SVD osv.
  Alla vet att vad man än skriver om bolaget så generar det klick..
  Slutar du med den typen av inlägg så skulle trovärdigheten kunna återfå sin forna höga status.
  Jag gillar fortfarande din blogg, men den kan numera kännas lite mindre trovärdig och lite mer klick-desperat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din feedback jag uppskattar det. Kan förstå om man undrar varför jag skriver om Fingerprint som jag inte äger. Jag har skrivit om dem ett fåtal gånger så de inläggen är fullkomligt obetydliga i den här klicksökningen du nämner.
   De flesta inläggen handlar om sådant jag äger eller kan tänkas investera i men jag skriver väldigt brett om börs och finans och det innefattar tex Fingerprint vid något enstaka tillfälle. Jag skriver mina tankar oavsett positiva eller negativa om bolag x eller y. HAr jag tankar om tex myFC och vill lufta dem i ett inlägg som jag tror vissa kan ha glädje av så gör jag det. Om någon tappar förtroende för det så vinner jag kanske någon annans samtidigt. Jag exkluderar inte Fingerprint bara för att många tycker det är ett skitbolag eller för att vissa tycker det är ett känsligt ämne.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tycker det är helt ok att du gör lite reklam på din blogg. Jag skulle själv kunna tänka mig ett samarbete om det är för något seriöst bolag jag gillar. Kan de bloggare jag följer tjäna en slant på att jag besöker dem är jag glad för deras skull. Tack för en bra blogg :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Slimis,
   Tack jag tänker som du. Tack för din feedback =)

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Självklart ska du kunna tjäna en slant och banners fungerar fint, ogillar dock starkt länkar och reklam i dina texter.

  SvaraRadera