Därför faller VF Corp, VFC

Jag får många frågor om varför VFC backar så mycket. Här på bloggen, på mail, på twitter. Kul att det är så stort intresse för bolaget.

Utan att utveckla vidare kommer här några korta bullits som föranleder nedgången.

Marknaden är orolig för försäljningen framöver på grund av rapporter att amerikanska handeln är svag. Det är ju negativt för VFC vars största marknad är USA.

Freakishly strong dollar, den starka dollarn pressar ned vinsten. Vinster gjorda utomlands blir ju mindre värda i dollar som är bolagets redovisningsvaluta och hemvist.

Trumponomics och Mexico. VFC pekas ut som en tydlig förlorare på en eventuell skatt/tull för handel mellan Mexico och USA. Produkter som tillverkas i Mexico skickas idag tullfritt till USA där de säljs. Framöver kan det komma en skatt som tynger/gör produkterna dyrare.


Inget av detta oroar mig i det långa loppet. Dollarn svänger upp och ned över tid. Styrkan hos den amerikanska konsumenten och nivån på handeln i USA går även den upp och ned. Beträffande Mexico har VFC möjlighet att konkurrera på lika villkor, är det så att det blir mer fördelaktigt med tillverkning/export från något visst land så kan de flytta produktion dit i värsta fall. ORsakar engångskostnader men inte ens detta är ett hot för den långsiktiga potentialen.
Länk till VFC hos Avanza (adlink).

Jag äger VF Corp och siktar på att köpa mer imorgon onsdag när jag får in pengar på min kapitalförsäkring.

Den 17:e februari presenteras Q4-rapporten och de kommer köra en webcast i samband med den.

4 kommentarer:

 1. Tusen tack för informationen Petrusko! Äger själv VF corp och har funderat på varför det är sådan motvind just nu. Har du tips på bra nyhetssidor när det kommer till amerikanska bolag?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 2. Tack! Mycket klargörande! Jag är sugen på att öka ytterligare mycket för att det tillsammans med J&J är en av mycket få vettiga aktier som delar ut i juni. Går de under 48 USD i veckan handlas de till en YOC på över 3,5 procent och det är mycket bra för att vara amerikanska aktier.

  Kanske kan det också spela in att de sålde av vissa märken i höstas, vilket på kort sikt leder till lägre intäkter innan vinsten har återinvesterats i bättre verksamheter?

  SvaraRadera
 3. Tack för en bra punktlista över områden som blåser motvind för tillfället. Har fyllt på med ett gäng aktier strax över $49 och fortsätter att hålla ett öga på aktiekursen. Blir det pengar kvar efter rapportfloden är det mycket möjligt att det fortsätts fylla på lite till i VFC.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Är precis som pengaregnet intresserad av vart du hämtar info på bästa vis om utländska bolag.

  Även intresserad över ifall du skrivit tidigare om bolaget.

  Tack för en underbar blogg som jag följer flera gånger per dag :) En solklar kandidat i min egna blogglista!

  SvaraRadera