fredag, januari 11, 2019

Apohem öppnar fullskaligt nätapotek


Nu har Apohem öppnat fullskaligt apotek och det betyder att du kan köpa även receptbelagda prylar från dem. Enkelt och smidigt att köpa läkemedel på nätet.

Länk till sajten: https://apohem.se/

Apohem ägs utav Axfood och på sikt kan det här bli ett fint tillskott i bolagets totala omsättning. Initialt är det ju förhållandevis småpengar för Axfood men det kommer växa till sig. Jag gillar den här satsningen med fokus på e-handel. Då kan de på ett mycket kostnadseffektivt sätt sälja apotekprylar till kunder i hela landet.

Så här skriver Axfood om att Apohem nu är up and running fullt ut:

"Apohem har under december och fram till nu byggt upp sin verksamhet och webbplats och har genom ett flertal tester visat att man på ett tryggt och säkert sätt nu kan leverera receptbelagda läkemedel till sina nätkunder.

Apohems e-handel är nu också godkänd av e-hälsomyndigheten och kan därmed anslutas till e-hälsomyndighetens recepttjänster. Apohem har fått tillstånd från Läkemedelsverket vilket betyder att Apohem nu är ett fullskaligt öppenvårdsapotek och företagets kunder kan beställa både receptfria och receptbelagda läkemedel från apohem.se."

13 kommentarer:

 1. är ju bra att kunna beställa hem receptbelagda prylar utan att behöva ta bilen till apoteket.är miljömässigt.om man inte har en elbil förstås.
  man sparar tid också. och köper inget annat onödigt
  alla apotek kommer ju att få stänga,dom kan inte hålla samma låga priser som nät apotek,
  finns andra områden där affärer får stänga.där det blir att handla på internet istället

  SvaraRadera
 2. Apotea där bl.a. Creades är ägare är ett bra nätapotek med låga priser och snabba leveranser. Blir spännande att se hur Apohem lyckas skapa ett attraktivare erbjudande och ändå ha lönsamhet.

  SvaraRadera
 3. Inget fan av Axfood men kan ändå tänka mig att handla på Apohem.
  Största anledningen till det är att de har grym cashback från cashbacksidorna.
  Något ni som läser min blogg vet att jag gillar :)

  Hur tror du detta påverkar Axfood i det långa loppet?
  apotek känns ju inte som en kassako direkt och finns så oerhört många apotek idag. Vilka kommer ge upp?

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena PB?
   Tack för din kommentar. Att öppna massvis med fysiska apotek i dagsläget kan vara en tveksam affär. Online är spelplanen dock vidöppen. Där finns det potential för en aktör som spelar sina kort rätt. Rätt ehandel-upplevelse, distribution osv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Hej!
   Känner mig inte lika lyrisk över onlineapotek som du Petrusko.
   Det är så lätt att jämföra produkter online och har du inte billigaste priset blir det svårt.
   Har du billigaste priset lär inte marginalen vara så stor.

   Just Apohem.se är inte så användar vänlig ännu.
   Finns en del att jobba på där.

   Mvh PB?

   Radera
 4. På vilken nivå tycker du axfood är köpvärt nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag tror att 150 spänn blir okej på lång sikt. 140 kronor är attraktivt och går den ner dit kanske jag ökar så smått. Jag har redan en stor stek som inte alls behöver ökas upp egentligen.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. De kan behöva lite fler strängar på sin lyra med tanke på hur Å går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yo!
   Well, det är inte Axfood som äger Åhlens. Familjen som är storägare i Axfood är också ägare av Åhlens. Den skiten är jag glad att de äger separat i ett annat bolag. Hade Åhlens ingått i Axfood så hade jag sannolikt inte ägt Axfood.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Tänker samma sak apotea är marknadsledande och har jämfört båda sidorna och då är apotea billigast på alla produkter och har väldigt bra leveranser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Apotek på webben har framtiden för sig. Den som är "marknadsledare" inom apotek på webben nu är kung av ingenting. Visst är det en trevlig sits men den har inte varat länge och konkurrensen har varit knapp. Lätt fånget, lätt förgånget. Oavsett finns det naturligtvis utrymme för flera aktörer inom apotek online.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Om marknadsledaren omsätter 2 miljarder är det kanske lite mer än "kung av ingenting". http://www.ehandel.se/Apotea-slar-rekord-igen-over-2-miljarder-i-forsaljning,14089.html
   Framförallt måste ju en ny aktör göra något som är bättre än marknadsledaren om man vill slå sig in - Apohem har sämre sortiment, priser och leveransvillkor. Dessutom verkar de inte ägna sig åt någon omfattande marknadsföring. Varför ska de växa då? Jag håller inte med om att det finns utrymme för flera aktörer.. det funkar inte så online med dagens möjligheter att prisjämföra etc.

   Radera
  3. Hej Ducky,
   Som jag påpekar har Apotea haft en angenäm sits med dålig konkurrens. Det är en stor marknad med utrymme för flera stora aktörer. Apohem är helt nya och kan ta sin del av marknaden. Angående marknadsföring osv som du har tankar kring så är bolaget som sagt nya på den här spelplanen och kommer under de närmsta åren att staka ut sin väg med marknadsföring, prisstrategier, sortiment osv.

   Mvh petrusko

   Radera