tisdag, maj 15, 2018

NCC uppgraderar Liseberg för 2 miljarder kronor

Illustration: Liseberg

Jag äger NCC och jag älskar Liseberg varpå det är glädjande att läsa att NCC skall bygga Lisebergs nya vattenpark och hotell. Arbetet påbörjas nu i maj och det hela väntas stå klart mellan 2021 och 2023. Ordervärdet för NCC är 2 miljarder kronor.

Så här skriver NCC:
"Uppdraget är ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg. NCC ska först utföra infrastrukturarbeten, markparkeringar och ett planerat parkeringshus. Sedan påbörjas bygget av ett tematiserat upplevelsehotell på drygt 30 000 kvadratmeter och med drygt 450 rum. Sist byggs vattenparken som kommer att vara 18 000 kvadratmeter stor, rymma 2 800 gäster samtidigt och ha ett tiotal vattenrutschbanor och bassänger.

– Att driva projekt i partnering är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Vår stora erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar tillsammans med våra vatten- och miljöspecialister inom NCC Badhus kommer även väl till pass när vi nu bygger en av Sveriges största vattenparker, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building."

Länk till NCC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar