lördag, februari 24, 2018

Warren Buffetts årliga brev till aktieägarna


Warren Buffetts Berkshire Hathaway har precis publicerat sitt årliga brev till aktieägarna. Jag har spenderat eftermiddagen med att läsa det och medan det innehåller massvis intressanta saker skall jag bara lyfta fram en enda sak i detta inlägg. I brevet går Buffet hårt fram mot fonder med hög avgift, de allra flesta av dem misslyckas med att slå index på lång sikt och billiga indexfonder är den smartaste placeringen för gemene man. Om dyra fonder säger han nedan väl valda ord:

"Performance comes, performance goes. Fees never falter."

9 kommentarer:

 1. Bra poäng!

  Det enda säkra man vet på förhand är avgiften - därför ska den bort helt eller ner radikalt :)

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
 2. Vi kan väl få en länk till brevet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej han kommer mjölka det i tre inlägg så reklamintäkterna ökar...

   Radera
  2. Ja googla berkshere Hathaway måste vara djävligt svårt.... 🤔

   Radera
  3. Ja googla berkshire Hathaway måste ju vara djävligt svårt..... 🤔

   Radera
 3. Är synd att Berkshire Hathaway inte ger utdelningar.

  Hade annars gärna investerat, men eftersom jag har som strategi att vara långsiktig och inte sälja av mina innehav utan att leva på framtida utdelningar får jag tyvärr passa på detta fina bolag.

  Mvh/ Investmentbolagsinvesteraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp iaf och sälj varje år 4% av ditt innehav så får du ju utdelning... Så länge de levererar mer än 4% tillväxt så kommer även din utdelning att öka..

   Radera
 4. Misslyckas med att slå index på lång sikt... Det säger sig självt att alla kan inte slå index då det i så fall automatiskt blivit högre (och därmed svårare att slå).Även han själv har haft svårt några gånger att slå index.Om en fond levererar högre avkastning än avgiften ser jag inga problem med avgiften.

  SvaraRadera